Kraljevica 1. listopad 2023. Klaudio Vrančić

Križišćani Belu nedilju proslavili uz kotliće, vino i Fontanu

Križišćani Belu nedilju proslavili uz kotliće, vino i Fontanu
"Bela nedilja" na Križišću proslavljena uz natjecanje u kuhanju kotlića, malonogometni turnir, sajamsku i ugostiteljsku ponudu te zabavu uz Fontanu

Prve nedjelje u listopadu svečano je i na istoku Riječkog prstena jer maleno Križišće velikom feštom tradicionalno slavi Belu nedilju. U čast mladog vina održan je “Kotlić Bela nedilja”, koji je okupio deset ekipa s kraljevičkog područja. 


Četveročlani žiri (Jelena Anđelić, Paula Vučković, don Nikola Luketić i Sanjin Juričić) nakon degustacije najboljim je proglasio gulaš koji je skuhala “Ponikvarska padela”. Drugo mjesto osvojio je “Beverly Hills”, a treće je pripalo ekipi “Pepovi”.


Svečano misno slavlje u crkvi Presvetog Srca Isusova predvodio je don Nikola Luketić, a nakon svete mise okupljeni su vjernici uživali u nastupu KUD-a Eugen Kumičić. Fešta se  na školskom igralištu nastavila uz Tamburaški sastav Fontana.


Dan je počeo malonogometnim turnirom, u kojem su snage odmjerili mališani, a slavila je PŠ Krasica. Svoj su doprinos dali i umjetnici amateri, koji su stvarali pod vodstvom akademskog slikara Ivana Tomečaka. Svoje su radove izložili u Društvenom domu, a petnaestak dječjih je i prodano. 

“Belu nedilju” organizirao je Mjesni odbor Križišće uz podršku Grada Kraljevice i Turističke zajednice grada Kraljevice.