Kraljevica 25. rujan 2017.

Križišće spremno za “Belu nedilju”

Križišće spremno za “Belu nedilju”
“Bela nedilja”, kako na Križišću s ponosom tepaju prvoj nedjelji u listopadu, tradicionalno će i ove godine biti obilježena bogatim programom.

Iako nije razvikano kao na zapadnom mlado se vino slavi i na istočnom dijelu Riječkog prstena. Križišće svake godine tako organizira veliku feštu od vina. Kraj mnogih su kuća u mjestu od davnina maleni vinogradi pa ne čudi da se ova stara “užanca” u Križišću pažljivo čuva.

Obilježavanje “Bele nedilje” ove godine počinje prvog dana listopada u jutarnjim satima, koji su rezervirani za malonogometni turnir “3 na 3”, što počinje u 9 sati na Boćalištu Križišće.

Dva sata kasnije, ispred Doma kulture, okupit će se udruge iz Križišća i okolice. Nastupaju folklorna grupa "Matica Slovačke" iz Rijeke, KUD “Lanterna" iz Kraljevice i KUD "E. Kumičić“ iz Križišća.
 
1.”Kotlić Nela nedilja”

U 14 sati ispred stare škole održat će se 1.”Kotlić Nela nedilja”. Svi zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se mogu na telefone 092/255-5870 i 091/153-8885.

Već pola sata kasnije u Domu kulture će biti otvorena izložba Snježane Margitić “In vino veritas”, dok će u 16 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusovog biti služena sveta misa.


Jedinstvena šetnja s bakljama od centra Križišća do Malog Cerkula i atraktivno paljenje krijesa na rasporedu je u 19 sati. Za feštu je na Križišću i ove godine zadužen tamburaški sastav Klamaruše.

Međunarodnim boćarskim turnirom, što će se održati 8. listopada, završit će ovogodišnje obilježavanje “Bele nedilje” na Križišću.