Kraljevica 3. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

“Kroz 5 godina u Kraljevicu uloženo 82 milijuna kuna”

“Kroz 5 godina u Kraljevicu uloženo 82 milijuna kuna”
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada Kraljevice i blagdan svetog Nikole. Godišnju nagradu dobio je Antonio Franko, a nagradu Grada Košarkaški klub Kraljevica.

Uoči blagdana svetog Nikole, nebeskog zaštitnika Kraljevice i Kraljevičana, Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan Grada. Brojne uzvanike u Hotelu Kraljevica na samom je početku pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Paula Vučković. 


Na proteklih 12 mjeseci domaćini su se osvrnuli prigodnim filmom, u kojem su predstavljeni brojni projekti. Među najznačajnijima je svakako uređenje simbola Kraljevice- Dvorca Frankopan. U okoliš, atrij, pročelje, sanitarije i centar za posjetitelje, kroz projekt Putovima Frankopana, uloženo je europskih 22 milijuna kuna. U Frankopanu bi, kako je najavljeno, u budućnosti svoj dom trebali dobiti “Muzej brodogradnje i ribarstva” i “Hrvatska kuća vina”.

Među kapitalnim projektima ističe se i izgradnja 7 milijuna kuna vrijedne POS- ove poslovno stambene zgrade u Šmriki, koja se privodi kraju. Spomenuti svakako treba rekonstrukciju ceste i izgradnju parkirališta Fortica- Carovo, proširenje kraljevičkog groblja, uređenje kupališta Oštro, obnovu rive u Bakarcu…


Od velikih projekata koji su ispred Kraljevice izdvojiti svakako treba obnovu atrija Kaštela Zrinski, popularne Ljetne pozornice, koja kreće početkom godine. Pripremljen je glavni projekt rekonstrukcije Doma kulture i sporta. Spremna je i projektna dokumentacija nove lučice Črišnjeva. Zaboraviti ne treba niti na edukativnu ribarsku šetnicu Neriz, gdje je počelo postavljanje javne rasvjete.

“Kroz proteklih pet godina mi smo u infrastrukturu Grada Kraljevice uložili 82 milijuna kuna. Kada uzmete u obzir da je proračun koji smo dobili 2016. iznosio 16 milijuna kuna tada je ulaganje od 82 milijuna kuna ravno čudu”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, najavivši nova velika ulaganja vrijedna 60 milijuna kuna. 
 

Ispred susjednih Gradova i Općina Kraljevičanima je čestitao kostrenski načelnik Dražen Vranić, a ispred Primorsko- goranske županije Marko Boras Mandić, predsjednik Županijske skupštine. Za sve učinjeno Kraljevičane je pohvalio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te saborski zastupnik i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. 

U najsvečanijem trenutku večeri dodijeljene su nagrade Grada Kraljevice. Za postignute vrhunske sportske rezultate u 2021. godini i osvojeno peto mjesto u triatlonu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju godišnju nagradu dobio je Antonio Franko. A za 50 godina neprekidnog djelovanja, doprinosa u sportu i odgoju mladih nagrada Grada uručena je Košarkaškom klubu Kraljevica.