Kraljevica 2. lipanj 2022. Izvor: Grad Kraljevica

Kućice za knjige na tri lokacije u Kraljevici

Kućice za knjige na tri lokacije u Kraljevici
Knjigama se mogu poslužiti svi. Kada ih pročitaju mogu ih vratiti u kućice, a mogu donijeti i neku svoju

Narodna knjižnica i čitaonica Kraljevica tijekom ove godine na području Grada Kraljevice postavlja tri kućice za knjige. Prva kućica je oslikana u suradnji s Dječjim vrtićem Orepčići iz Kraljevice, na način da su dječica izradila šablone od svojih crteža i uz pomoć odgajateljica oslikali kućicu, koja je postavljena u dječjem parku u Turkovićevoj ulici. 


Druga je kućica postavljena u centru grada, oslikala ju je naša talentirana dizajnerica Darja Rubeša koja je do sada sudjelovala u mnogim projektima knjižnice. Treća je kućica u fazi oslikavanja, bit će postavljena na Oštru, na Lipici i knjige u toj kućici bit će i na stranim jezicima. 

Sve je kućice izradila firma Ergomatic, postavljene su uz dobru volju i za poklon knjižnici i vrtiću od Milana Bajčića, poduzetnika iz Kraljevice. Knjižnica je na sebe preuzela obavezu nabavke knjiga za kućice, a projekt je zamišljen na način da se knjigama mogu poslužiti svi. Kada pročitaju knjigu mogu je vratiti u kućicu, a mogu donijeti i neku svoju.


“Cilj ovog projekta je ponuditi nešto više sugrađanima ali i onima koji dolaze u naš grad.
Vjerujemo da će se korisnici odnositi prema knjigama i kućicama s pažnjom te da će odvojiti svoje slobodno vrijeme za druženje i čitanje knjiga”, poručuju iz Narodne knjižnice i čitaonice Kraljevica.