Kraljevica 6. prosinac 2020.

Laureati: Čenguti, BK Križišće, Cvitković i Vodička

Laureati: Čenguti, BK Križišće, Cvitković i Vodička
Godišnje nagrade Grada Kraljevice “Čengutima” i Boćarskom klubu Križišće, povelja počasnog građanina Daliboru Vodički, a nagrada za sport Andrijani Cvitković

Nagrade Grada Kraljevice, koje se tradicionalno dodjeljuju na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada, ove će godine, silom prilika, zaslužnima biti uručene naknadno.

Godišnje nagrade Čengutima i BK Križišću

Godišnje nagrade Grada Kraljevice bit će uručene Udruzi za čuvanje i njegovanje starih običaja “Čenguti i to “za osobit značaj u očuvanju i širenju bakaračke maškarane tradicije među pučanstvom, a posebice mladima” te Boćarskom klubu Križišće “za postignute vrhunske sportske rezultate, ulazak u viši rang natjecanja i promicanje boćanja na području Grada Kraljevice”.

Dalibor Vodička počasni građanin

Povelja počasnog građanina dodijelit će se Daliboru Vodički, “za dugogodišnji i izuzetan doprinos u očuvanju tradicionalne crkvene glazbene baštine na području Grada Kraljevice”.

Nagrada za sport Andrijani Cvitković

Nagradu za sport Grad Kraljevica i Sportska zajednica Grada Kraljevice uručit će Andrijani Cvitković “za postignute vrhunske rezultate i nastupe za hrvatsku žensku košarkašku reprezentaciju te poseban doprinos afirmaciji i promociji Grada Kraljevice u zemlji i inozemstvu.