Kraljevica 23. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Magarčići glavne zvijezde “Adventa va Šmriki”

Magarčići glavne zvijezde “Adventa va Šmriki”
Tradicionalno druženje Šmričana uoči Božića nije izostalo ni ove godine, a najviše su dakako uživali najmlađi mještani 

Adventska događanja nikada nisu bila popularnija no proteklih godina, ali malo koji advent mališane veseli kao onaj šmrički. Naime, na jedinstvenom su predbožićnom druženju glavne zvijezde simpatični magarčići s farme OPG- a Lucić.


Brojni mališani magarčiće su danas mazili i jahali, a imali su i jedinstvenu priliku voziti se u kočiji na “magareći pogon” lampicama obasjanom i božićnim ukrasima uređenom šmričkom ulicom. 


Dok su se mališani zabavljali u četveronožnom društvu njihovi su roditelji uživali u “čašici razgovora”. Organizatori su se pobrinuli da kući nitko ne ode gladan i žedan. One starije je dočekalo besplatno kuhano vino i kobasice, a mališane krafne i kakao. 


Spomenuti svakako treba i kako je ovogodišnji “Advent va Šmriki” počeo kićenjem velikog bora u dvorištu Područne škole, kao i da je u večernjim satima okupljenima božićne pjesme zapjevala “kraljevačka Lanterna”.


Ovogodišnji će “Advent va Šmriki”, što su ga uz pomoć Grada Kraljevice, TZG Kraljevice i OŠ Kraljevice organizirali Mjesni odbor Šmrika i Udruga za čuvanje i njegovanje starih običaja, završiti večerašnjim nastupom Grupe “Allegro” u Društvenom domu Ivica Turina.