Kraljevica 4. rujan 2019.

Mali vatrogasci u spomen na stradale kornatske kolege

Mali vatrogasci u spomen na stradale kornatske kolege
12. Turnir “Heroji Kornata”, koji se u organizaciji kraljevičkog DVD- a održava u spomen na kornatske, u Kraljevici je okupi sedamnaest ekipa vatrogasnog pomlatka s područja naše i Liško- senjske županije.  

Mali vatrogasci i vatrogaskinje u Kraljevici su se natjecali u vatrogasnoj vježbi. Njihov je zadatak bio prenijeti vodu u kantama te pumpanjem vode iz brentača srušiti tri mete. 


Od sedamnaest okupljenih ekipa, u dobi od 6 do 12 godina, iz naše i Ličko- senjske županije, najuspješniji su bili dječaci DVD- a Halubjan, ispred DVD- a Lokve i DVD- a San Marino te djevojčice iz DVD- a Lokve, ispred DVD- a Vrata i DVD- a i DVD- a Sušak. 


Na turniru, koji je humanitarnog karaktera, u proteklih je 11 izdanja prikupljeno više od 230 tisuća kuna za onkologiju Dječje bolnice Kantrida, kraljevički Dom za djecu i mlade na Oštru i Centar za rehabilitaciju Fortica. 


Sredstva prikupljena na ovogodišnjem turniru bit će donirana kolegi vatrogascu- zapovjedniku DVD- a Kabal, čija je obitelj u požaru ostala bez doma i imovine.