Kraljevica 19. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Mališani u Kraljevici uživali u svom bajkovitom danu

Mališani u Kraljevici uživali u svom bajkovitom danu
Hvalevrijedan projekt, u potpunosti posvećen najmlađima, još je jednom razveselio male Kraljevičane i njihove roditelje

Današnji će dan najmlađi Kraljevičani još dugo pamtiti. Naime, Turistička zajednica grada Kraljevice, uz pomoć portala "Avanture malih okica", prostor ispred prekrasnog Dvorca Frankopan “napunila” je besplatnim sadržajima za djecu. 


Program je bio prepun sportskih, zabavnih i likovnih aktivnosti. Jutro su mališani proveli u igrificiranoj potrazi za blagom, a male je umjetnike razveselila i likovna radionica, pod budnim okom akademskog slikara Ivana Tomečaka. 

U popodnevnim su satima mališani dobili sjajno četveronožno društvo. Zahvaljujući Dog Unitu i OPG-u Lucić djeca su se educirala i uživala uz zvijezde dana - pse i magarčiće. Zabavno je bilo i u kreativnoj radionici "Image group - kreativna zona", a na svoje su došli i mali sportaši koje su na Marakani "aktivirali" članovi Odbojkaškog kluba Victoria, Košarkaškog kluba Kraljevica, Nogometnog kluba Kraljevica i Plesnog kluba Dance Queen.


Zabavno je bilo i odraslima, koje su najviše razveselili osnovnoškolci i njihov “Primorski kolaž”. Kraljevički učenici zaslužili su veliki pljesak okupljenih, za koje su pripremili i šarenu prodajnu izložbu.

Za potrošnju ono malo preostale energije nakon dugog dana pobrinuo se je FunTime sa svojim dječjim discom, a za lagano punjenje baterija prije odlaska kući bio je zadužen “Svojeglavi štapić”, lutkarska predstava nastala po uzoru na frankopansku slikovnicu. 


“Dječji dan u Frankopanu”, koji je svoje premijerno izdanje imao lani, tako je ponovno opravdao očekivanja mališana, ali i njihovih roditelja.