Kraljevica 15. kolovoz 2023. K.V., foto: A. Crnković

Matea Roknić bajkovitim nastupom “ukrasila” Frankopan

Matea Roknić bajkovitim nastupom “ukrasila” Frankopan
Talentirana kraljevička glazbenica nastupom na harfi oduševila publiku u Dvorcu Frankopan

Mlada kralljevička glazbenica Matea Roknić protekle je nedjelje nastupila u drevnom Dvorcu Frankopan. Sjajnim nastupom talentirana harfistica obogatila je glazbeni program ovogodišnjeg “Kraljevačkog kulturnog leta”. 


“Bilo mi je iznimno zadovoljstvo svirati pred kraljevičkom publikom i jako mi je drago što je interes bio velik te smo uspjeli napuniti atrij dvorca. U predivnom ambijentu Frankopana glazba harfe se savršeno uklopila i zaista sam uživala u svakom trenutku”, istaknula je Roknić.

Iako ima tek 27 godina iza Kraljevičanke su već dva desetljeća glazbene karijere, a ljubav koju gaji prema svome gradu osjetila se i na koncertu. 


“Ovaj koncert bio je za mene poseban jer sam njime obilježila dvadesetu godišnjicu svoga glazbenog putovanja. Otkad sam počela svirati harfu sa 7 godina pa sve do danas, uvijek sam bila ponosna na svoj grad i posebna je radost moći prikazati rezultate višegodišnjeg rada i truda, ono što najviše volim, pred domaćom publikom”, kazala je talentirana Kraljevičanka.

A nedjeljni koncert na harfi bio je poseban i za kraljevičku publiku, koja nema često prilike uživati u prekrasnim zvucima tog bajkovitog instrumenta.


“Potrudila sam se prikazati razne mogućnosti ovog žičanog instrumenta i pripremiti šarolik program. Koncert sam otvorila baroknim skladbama, nakon čega su uslijedile kasnoromantičke i impresionističke kompozicije, pa sve do suvremenih djela i filmske glazbe kojima sam pokušala prikazati cijelu paletu boja i emocija koje harfa može proizvesti”, zaključila je Roknić.