Kraljevica 8. siječanj 2022.

Mesopustari “doplesali” na vlast u Kraljevici

Mesopustari “doplesali” na vlast u Kraljevici

Rasplesani i raspjevani Mesopustari od gradonačelnika Čandrlića su preuzeli ključ Kraljevice, a time i vlast u Gradu, kojim će “gospodariti” sve do Pepelnice.

U predvečerje prve subote nakon Sveta tri kralja prepoznatljivi zvukovi, koje Kraljevičani nisu čuli gotovo godinu dana, odjeknuli su “gradom svetog Nikole”. 


Mesopustari Kraljevice prvi su se puta u 2022., uz pjesmu i ples, od Banja spustili do kraljevičke rive. Nakon što su simbolično podignuli svoju zastavu ključeve Grada, a time i vlast, predao im je gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


Čandrlić je Mesopustarima Kraljevice poručio kako imaju osam tjedana da Grad dovedu u red, a meštar Alem Bašić istaknuo je kako je glavni problem natalitet, koji se lako može riješiti s više novaca u džepovima građana


S maškarama je i ove godine mesopust Adam, koji će se s njima družiti sve do Pepelnice, a tada ga, baš kao i lani, čeka uistinu teško suđenje. Naime, Mesopustari ga krive za sve probleme, koji su Kraljevičane snašli u proteklih godinu dana.


Spomenimo za kraj kako su Mesopustari danas iskoristili priliku i zahvalili se na uspješnoj suradnji dugogodišnjem direktoru Turističke zajednice Grada Kraljevice Robiju Kruliću, koji odlazi s te pozicije.