Kraljevica 7. siječanj 2017.

Mesopustari Kraljevice zagospodarili gradom

Mesopustari Kraljevice zagospodarili gradom
Mesopustari su se, prvi puta u 2017., u svom stilu, uz glazbu i ples, spustili od Banja i tako najavili mesopusna događanja u gradu sv. Nikole. Gradski ključ, a time i vlast, na rivi im je predao zamjenik kraljevičke gradonačelnice.

Zamjenik kraljevičke gradonačelnice Alan Crnković Mesopustarima je predao ključ grada čime je počelo peto godišnje doba u Kraljevici. Svečanom činu svjedočila je i kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak, inače i sama članica Mesopustara.

Primopredaji vlasti prethodila je povorka od Banja do rive, tradicija je to koja korijene vuče još iz davne 1887. godine. Taj jedinstveni mesopusni običaj nastavit će se svake subote sve do Pepelnice. Mesopustari će se od Banja spuštati do rive gdje će simbolično podizati zastavu. Društvo će im, kao i svaki puta do sada, raditi pust Adam, tradicionalni krivac za sve loše što se je u Kraljevici desilo lani. Osim što se Adam iz godine u godinu “reinkarnira” pod istim imenom zanimljiva je i činjenica da Mesopustari svog pusta ne vješaju već ga vode sa sobom gdje god išli pa Adam posljednje tjedne profešta sa stilom. Prvu maškaranu subotu Adam će večeras provesti na Čavlima

Kraljevičke Mesopustare do Čiste srijede čeka velik “posao” i brojna maškarana događanja, koja će i ove godine kulminirati gostovanjem na Riječkom karnevalu.