Kraljevica 6. ožujak 2019.

Mesopustari presudili Adamu pa izgubili vlast u Gradu

Mesopustari presudili Adamu pa izgubili vlast u Gradu

Ključ Grada maškare su vratile starom- novom gradonačelniku Daliboru Čandrliću. U posljednjem su “činu” svoje maškarane vladavine, za sve probleme koje su Kraljevičane mučili protekle godine optužili, a potom i spalili, mesopusta Adama. 

Završilo je peto godišnje doba, a kraljevički Mesopustari izgubili su vlast. Nakon što su posljednji puta ove godine uz pjesmu i ples prošetali od Banja do rive ključ Grada Kraljevice vratili su starom- novom gradonačelniku. Iako primopredaja nije tekla glatko, Dalibor Čandrlić ipak je vratio ključ. 

Mesopusta Adama tužitelji su potom optužili za čitav niz lokalnih problema, koje su ispričali kroz duhovite anegdote. Kriv je tako što je kraljevički gradonačelnik bio na maškarama u Bakarcu i Šmriki, ali nije došao u Kraljevicu. Prvog čovjeka grada, ali i sebe, ispričala je zamjenica Paula Vučković, koja je Mesopustarima uručila doktorske ispričnice.

Kriv je Adam, ako se Mesopustare pita, između ostaloga i za mačke koje su se nakotile u gradu i koje su bile inspiracija za ovogodišnju masku s kojom su se predstavili na riječkom Korzu. Tužitelji su se dotaknuli i Rijeke EPK, Galeba, INA-e, Lenca, kraljevičkog škvera i 3. Maja. 

Pomogle Adamu nisu ni brojne olakotne okolnosti, kao ni projekti na kojima je marljivo radio poput lučice Carovo koja se obnavlja zahvaljujući njemu. Ruka pravde ovog je puta bila brza. Presuda je izvršena odmah na rivi. Adam je spaljen. No, barem se je dobro zabavljao protekla dva mjeseca. Naime, Mesopustari Kraljevice svoga mesopusta ne vješaju na stup već ga vode sa sobom gdje god išli, a ovih su se maškara dobro zabavljali diljem našeg kraja, ali i na gostovanju u Sloveniji. 

“Mesopustari su za vrijeme svoje vladavine napravili dobar posao. Drago mi je da se maškarana Kraljevica polako budi. Bakarac, Križišće, Šmrika i Kraljevica imali su maškarane zabave. To možda još nije na onoj razini od prije dvadesetak godina, ali ne znači da vrlo skoro neće biti. Puno ovisi o volji i energiji ljudi. Ako izraze želju mi ćemo ih kao Grad podržati i napravit ćemo sve da maškare u Kraljevici budu kao nekad”, poručio je Čandrlić.