Kraljevica 16. siječanj 2021.

Mesopustari uz glazbu i ples preuzeli ključ Kraljevice

Mesopustari uz glazbu i ples preuzeli ključ Kraljevice
Mesopustari su se od Banja, uz glazbu i ples, spustili do rive, gdje su od kraljevičkog gradonačelnika Dalibora Čandrlića preuzeli ključ Kraljevice, a time i vlast u gradu

U Kraljevici je i službeno počeo, nikada neobičnije, peto godišnje doba. Ako je ikada bilo potrebno oraspoložiti građane i optimistično najaviti bolja vremena onda je to ove zime, nakon za svih teške 2020. godine. 


Znaju to dobro i Mesopustari Kraljevice, koji su se danas uz glazbu i ples spustili od Banja do kraljevičke rive. Društvo im je, kako tradicija i nalaže, radio mesopust Adam, kojeg na Pepelnicu čeka nikada zahtjevnije suđenje. 

Na rivi im je ključ Grada, a time i vlast, predao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši Mesopustarima što čuvaju tradiciju i poručivši kako od njih očekuje da do kraja “mandata” riješe problem korone. 


Među prvim potezima nove kraljevičke vlasti je otvaranje svih kafića, najavio je meštar Mesopustara Alem Bašić i zaslužio veliki pljesak okupljenih na rivi. 

Nažalost, ove će godine, zbog aktualne situacije, u petom godišnjem dobu najvjerojatnije izostati brojna događanja na kraljevičkom području. No, Mesopustari će neovisno o tome svake subote od Banja krenuti do rive, gdje će objesiti svoju zastavu.