Kraljevica 14. siječanj 2024. K.V./A.Ravlić

Mesopustarima ključ, gradonačelniku ležeći policajac

Mesopustarima ključ, gradonačelniku ležeći policajac

Uz svoje poznate stihove “malo pomalo, malo pomalo…” Mesopustari su kraljevičkom gradonačelniku Daliboru Čandrliću poklonili “ležećeg policajca”

Mesopustari Kraljevice preuzeli su vlast u gradu. Tradicionalno, uoči primopredaje vlasti kao i toliko puta do sada, raspjevana i rasplesana povorka spustila se od Banja do kraljevičke rive. Istaknuti svakako treba kako je među šezdesetak sjajno raspoloženih Mesopustara bilo i petnaestak mališana mlađih od 10 godina, što je jamstvo da za maškarane užance u Kraljevici straha nema. 


Na rivi ih je dočekao sad već “bivši” gradonačelnik Dalibor Čandrlić koji je novoj - maškaranoj vlasti uručio gradski ključ. Uz svoje poznate stihove “malo pomalo, malo pomalo…” dovitljivi Mesopustari Čandrliću su poklonili “ležećeg policajca” i već u prvim minutama na vlasti pokazali da Kraljevicu čeka duhovito i zabavno peto godišnje doba. 


A Mesopustare čeka dinamičnih mjesec dana. Već sinoć su gostovali na maškaranoj fešti na Zlobinu, a narednih će tjedana obići okolna mjesta. 21. siječnja organizirat će dječju redutu, a 26. siječnja ugostit će bojne grupe iz okolice. Kraljevičani će između ostaloga sudjelovati na karnevalima u Crikvenici i Sloveniji te dakako Riječkom karnevalu, a 14. veljače vladavinu će zaključiti uvijek atraktivnim suđenjem mesopustu Adamu.