Kraljevica 17. lipanj 2017.

"Molo longo" pobjednik 12. Grobničke regate

"Molo longo" pobjednik 12. Grobničke regate
12. “Grobnička regata- Paštekin memorijal” u uvali Črišnjeva je danas okupila tridesetak posada, koje su jedrile rutom prema Kraljevici, Urinju i Omišlju te natrag do Črišnjeva. Prvi na cilj očekivano je stigao “Molo longo”.

Ovogodišnje 12. izdanje “Grobničke regate- Paštekin memorijal” u Kraljevici je okupilo tridesetak posada, odnosno dvjestotinjak sudionika, koje su uoči početka regate pozdravili predstavnici domaćina Grada Kraljevice te Općine Čavle. 

Jedrilo se tradicionalnom rutom od Črišnjeva, ispod Krčkog mosta, prema Kraljevici i Urinju te dalje prema Omišlju s ciljem u uvali Črišnjeva.

Očekivano, ciljem je prvi prošao “Molo longo”, pobjednik ovogodišnje 12. “Grobničke regate- Paštekin memorijal”. Druga je na cilj stigla jedrilica Follow us, a treća Baraonda.
 
Paštekin memorijal 

Grobnička regata već godinama nosi naziv “Paštekin memorijal”, u čast zaljubljenika u more i jedrenje- pokojnog Marina Šegote, Kraljevičana koji je bio jedan od osnivača Jedriličarskog kluba Neverin Čavle.

Simbolično vremensko ograničenje postavljeno je u 17:05. Pet “dodatnih” minuta tu je čast pokojnog Andreja Božića, koji je, kažu organizatori, često znao reći kako mu nedostaje pet minuta da završi regatu. 

Nakon regate sudionici druženje nastavljaju “na suhom”, u uvali Črišnjeva, gdje će ih u večernjim satima zabavljati Mastersi.