Kraljevica 29. lipanj 2019.

Molo Longo Tutta Trieste pobjednik 25. Kraljevačke regate

Molo Longo Tutta Trieste pobjednik 25. Kraljevačke regate

Slavljem “Molo Longa Tutta Trieste” završena je jubilarna 25. Kraljevačka regata, koja je na moru ispred Kraljevice okupila četrdesetak jedrilica i dvjestotinjak sudionika. 

Dvjestotinjak jedriličara, sudionika jubilarne 25. Kraljevačka regata, jutros se okupilo na kraljevičkoj rivi, gdje su ih pozdravili organizatori, a sreću im je poželio i prvi čovjek Grada- Dalibor Čandrlić, koji je otvorio regatu. 


Na moru ispred Kraljevice, po gotovo idealnim uvjetima, snage je ove godine odmjerilo četrdesetak jedrilica, koliko ih je točno u podne zaplovilo sa starta ispred Fortice. 


Rutu Fortica- Bakarac- Uvala Scott- Jadranovo- Fortica najbrže je prošao “Molo longo Tutta Trieste” sa skiperom Jakovom Baričevićem. Drugi je na cilj stigao “DSK” za čijim je kormilom bio Dubravko Frankoni, a treći “Oštro” Darka Jakovčića.  


Jubilarno 25. izdanje regate koja se tradicionalno održava prve subote u lipnju, organizira  Jedriličarski klub Oštro, uz pokroviteljstvo Sportske zajednice Grada Kraljevice i Turističke zajednica Grada Kraljevice. 

Foto: Emil Požar