Kraljevica 24. listopad 2017.

¨Na krilima glazbe i mira” put Banja Luke

¨Na krilima glazbe i mira” put Banja Luke
"Na krilima glazbe i mira” Kraljevičani će ovog vikenda put Bajna Luke. Velika humanitarna akcija, u sklopu koje će se održati i dva koncerta, najavljena je danas u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice.

“Nikada nećete znati koliko nam značite Vi koji dolazite iz nama tako daleke Europske Unije”, prije nepunih godinu dana je rekao banjalučki biskup Franjo Komarica. Njegova izjava Kraljevičane je potaknula na razmišljanje, a potom i djelovanje. Osmišljena je humanitarna akcija “Na krilima glazbe i mira”, u sklopu koje će ovog vikenda u posjet Banja Luci.

Pomoć Caritasu

Ovog petka put Banja Luke će tako predstavnici Grada Kraljevice, članovi Hrvatskog glazbenog društva “Zvijezda Danica” i Mješovitog pjevačkog zbora “Rijeka Sempre Allegro”, predstavnici Osnovne škole Kraljevica te inicijator i koordinator akcije Gordan Žurga.

“Humanitarna akcija ima više segmenata. Delegacija će posjetiti Katolički školski centar, obići ćemo Caritas Banjalučke biskupije, nakon toga imamo prijem kod biskupa, sudionici će obići Banja Luku, a promovirat ćemo i Kraljevicu. Uz cjelovečernji koncert zborovi će sudjelovati i na Pjevanoj misi,” najavio je Žurga te zahvalio svima koji su doprinijeli akciji.


“Mi kao Grad smo se rado odazvali akciji. Posebno mi je drago što smo uspjeli stupiti u kontakt s Miljenkom Aničićem, direktorom Caritasa biskupije. Pomoći ćemo Caritasu s donacijom od pet tisuća kuna. Radujem se susretu s biskupom Komaricom, kojeg ću imati čast upoznati, ali i susretu s našim ljudima koji tamo žive”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić te pozvao i ostale jedinice lokalne samouprave da se u budućnosti uključe u hvalevrijednu akciju.
 
Dva koncerta

Umjetnička voditeljica i dirigentica Hrvatskog glazbenog društva “Zvijezda Danica” i Mješovitog pjevačkog zbora “Rijeka Sempre Allegro”- Helga Dukarić Dangubić najavila je bogat program koncerata, što će se održati u katedrali svetog Bonaventure, dok se na dugu i uspjesima protkanu povijest mješovitog pjevačkog zbora iz Kraljevice, ujedno jednog od najstarijih zborova u Hrvatskoj, osvrnula predsjednica Dubravka Poljanšek.

Prikupljanjem školskog pribora u akciju su se uključili i učenici Osnovne škole Kraljevica. Cilj je da djeca pomognu djeci te da se kraljevički učenici senzibiliziraju s vršnjacima izvan domovine koji žive u specifičnim uvjetima, poručila je učiteljica Sunčica Vučković.