Kraljevica 25. lipanj 2015.

"Na rivi z balinjerun po užanci..."

"Na rivi z balinjerun po užanci..."
“Va Črišnjevoj maloj vali opet si su se našli, va čast od balinjere staro društvo videli…” Šesti je put Uvala Črišnjeva ugostila istoimenu, ujedno i najluđu, balinjeradu.

Utrka vozila na kuglične ležajeve s “mokrim” zaustavljanjem ove je godine u Uvalu Črišnjeva privukla rekordan broj posjetitelja. Natjecatelji su, u skladu s tradicijom, utrku ponovno završavali u moru, zajedno s karetima, koje su na kopno izvlačili ronioci. 

Sudionici su se natjecali u tri kategorije. Naime, žiri je bodovao atraktivnost vozila, atraktivnost skoka i dakako, kako to priliči svakoj utrci koja drži do sebe, brzinu. A najbrže je na cilj došao tandem “Kod mene u Njemačkoj”. Skok koji se najviše impresionirao stručni ocjenjivački sud izveo je trojac “Vavik šeko”, a najatraktivnije vozilo, “Grobnicu”, u more su parkirali članovi lovranske Maškarane udruge Imbambo veritas.

Najmlađi natjecatelji i ove su godine bili petogodišnji Filip i osmogodišnji Rafael, inače stalni sudionici gotovo svih balinjerada u riječkoj okolici. 
 
Predigra za krčki MIK

Počasni su gosti, igrom slučaja, ove godine bili Mikovci, točnije dio njih, koji se na putovanju prema Krku zaustavio u Uvali Črišnjeva i pogledao neobični spust u more. Dakako, organizatori im nisu dopustili da odu bez otpjevane pjesme. “Ne diraj moju ljubav” zaorilo se uvalom, a Mikovci su, već samim odabirom pjesme, poslali jasnu poruku što misle o Balinjeradi Črišnjevo.

Porcija smijeha, tura pića, porcija dagnji ili lignji… te dobra glazba, za koju je ove godine bio zadužen Team band, ponovno se pokazalo kao dobitna formula, koja iz godine u godinu na ovu jedinstvenu balinjeradu privlači sve veći broj posjetitelja.