Kraljevica 6. veljača 2022. Klaudio Vrančić

Na uređenu bakaračku rivu i Carovo stižu dvije “straže”

Na uređenu bakaračku rivu i Carovo stižu dvije “straže”
Uspješno je završeno projekt uređenja djela bakaračke rive, vrijedan 1,2 milijuna kuna, a Bakarac bi, baš kao i Carovo, uskoro trebao dobiti još jednu “stražu”.

Bakarac će spreman dočekati novu sezonu kupanja. Naime, sanirano je i uređeno stotinjak metara rive, od mostića prema stražama, kao i prostor oko “prve kućice”. Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna, od čega je veći dio financiralo resorno ministarstvo, dok je Grad sudjelovao s 250 tisuća kuna.


“Nova riva, koja je završena krajem prošle godine, je prekrasna. Zadovoljan sam što već petu godinu za redom obnavljamo pomorsko dobro, u koje je do sada uloženo više od 15 milijuna kuna”, ističe kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te najavivši daljnja ulaganja.


Naime, zahvaljujući više od 300 tisuća kuna osiguranih iz europskih fondova na Bakarcu i Carovu će se postaviti dvije nove “straže” (tunere). Uz to Grad je u suradnji s Lučkom upravom pripremio projektnu dokumentaciju za novu lučicu Črišnjeva, rivu kod Škarpine i rivu kod Lanterne na Oštru.