Kraljevica 30. studeni 2016.

Najboljim učenicima i studentima 120 tisuća kuna

Najboljim učenicima i studentima 120 tisuća kuna
Sveti je Nikola, uz veliku pomoć Grada Kraljevice, i ove godine nagradio najbolje kraljevičke učenike i studente. U sklopu Dana Sv. Nikole, zaštitnika Kraljevice, u gradskoj su vijećnici potpisani ugovori o stipendijama.

Iz kraljevičkog je gradskog proračuna za učeničke i studentske stipendije osigurano 120 tisuća kuna. Dodijeljeno je 13 učeničkih i 16 studentskih stipendija. Učenici će primati 400 kuna mjesečno i to do kraja lipnja 2017., a studenti 500 kuna do kraja rujna iste godine. 

Gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina Đurić izrazila je veliko zadovoljstvo što je dobitnika gradskih stipendija iz godine u godinu sve više. Lani je tako dodijeljena 21 stipendija, a ove ih je godine podijeljeno čak 29. 

“Izuzetno mi je drago da u Kraljevici ima tako puno vas koji ste izvrsni i koji zadovoljavate kriterije, prije svega kriterije izvrsnosti. Donijeli smo odluku da se za sve koji zadovoljavaju kriterije, bez obzira koliko vas ima, osiguraju sredstva za stipendije. Drago mi je da među vama imamo učenika svih struka, što znači da su interesi mladih ljudi kvalitetno raspoređeni čak i među relativno malom populacijom kao što je Kraljevica. Ponosni smo na vas. Zahvaljujemo i vašim roditeljima što su odgojili tako krasnu i vrijednu djecu, a Grad će se truditi da vas uvijek podupre u okviru naših mogućnosti,” stipendistima je poručila kraljevička gradonačelnica Nada Turina Đurić te čestitala okupljenima i pozvala ih da se u budućnosti odazivaju kao volonteri na gradskim projektima.

Četvero učenika: Diana Halepović, Luka Šupuković, Gorana Djurić i Paula Burić, za uspjehe ostvarene u školskoj godini 2015/16. dodatno je nagrađeno s po 800 kuna.