Kraljevica 17. prosinac 2020.

Najmlađi Kraljevičani okitili veliku jelku i “spasili” Božić

Najmlađi Kraljevičani okitili veliku jelku i “spasili” Božić

Kraljevička “Vesela bućica” ove je godine nažalost otkazana, ali su vrtićarci i osnovnoškolci danas ipak okitili veliku božićnu jelku u centru Kraljevice i tako “spasili” Božić

Tradicionalna kraljevička manifestacija “Vesela bućica- radost djeci”, sukladno epidemiološkim mjerama, ove je godine nažalost otkazana. No, djeci je ipak donijela radost. 


Naime, iako je ovog prosinca izostalo tradicionalno druženje građana i zajedničko ukrašavanje velike jelke u srcu grada, mališani su, uz pomoć Mesopustara, Grada i DVD- a, “spasili” Božić.

“Usprkos lošoj epidemiološkoj situaciji djeca su u dogovoru s Mesopustarima odlučila i ove godine okititi jelku. Sudjelovale su sve vrtićke skupine osim najmlađih. Za njih to mnogo znači i jako se vesele”, poručila je Adela Karlovčan, ravnateljica Dječjeg vrtića Orepčići.


Stotinjak vrtićaraca i desetak prvašića, podijeljeno u skupine kako bi se izbjegao nepotreban kontakt, tako je uz smijeh i veselje “sprid marketa” okitilo jelku, koja će i ove zime krasiti Kraljevicu.

Ukrase su mališani izradili u vrtiću, školi i od kuće, a kako bi na isto potaknuli odrasle objavili su video upute u nadi da će i ostali građani izraditi svoje kuglice i njima ukrasiti Kraljevičanima najdražu jelku.