Kraljevica 7. travanj 2016.

Najveća investicija u povijesti Kraljevice 

Najveća investicija u povijesti Kraljevice 
Današnjim potpisivanjem ugovora o sufinanciranju počela je realizacija najveće investicije u gradskoj povijesti, teške gotovo pet milijuna kuna. Naime, grad svetog Nikole do istoimenog bi blagdana trebao dobiti novu zdravstvenu stanicu. 
 
Veliki korak ka realizaciji napravljen je danas, simbolično na Svjetski dan zdravlja, u Gradskoj vijećnici gdje su potpise na ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije i proširenja zdravstvene stanice u Kraljevici stavili primorsko- goranski župan Zlatko Komadina i kraljevička gradonačelnica Nada Turina- Đurić. 
 
Projekt je težak 4 milijuna i 854 tisuće kuna, od čega će ukupno 2 milijuna kuna osigurati Primorsko- goranska županija. Izvoditelj radova je crikvenička tvrtka Izgradnja, koja je danas također potpisala ugovor s Gradom. 
 
230 kvadrata više i dodatna ordinacija  
 
Dogradnjom, odnosno proširenjem građevine po svim etažama površina objekta, koji je u vlasništvu Grada Kraljevice, povećat će se za 230 kvadrata. Rekonstrukcijom se mijenja i raspored prostorija, a u finalu će objekt dobiti dodatnu ordinaciju opće medicine dok će se prostori za stomatološku i pedijatrijsku ordinaciju, čekaonice i sanitarni čvorovi urediti u skladu s propisima.
 
“Prije dvije godine, svjesni činjenice da je standard zdravstvene zaštite odnosno prostora u kojem se obavlja zdravstvena zaštita u Kraljevici loš i neprimjeren 21. stoljeću, donijeli smo zajedničku odluku da idemo u ovaj veliki posao. Radi se o najvećoj investiciji u povijesti Grada Kraljevice kao lokalne samouprave, koja vrijedi skoro 5 milijuna kuna. Stara stambena vila, koja je 30- 40 godina zdravstvena stanica, nije nikad bila primjereno uređena za standard zdravstvene zaštite. Za mene je danas poseban dan. Nadam se da će radovi završiti u predviđenom roku te da ćemo dobiti novu proširenu zdravstvenu stanicu u Kraljevici. Unatoč reformama u zdravstvu PGŽ i lokalna samouprava žele dizati standard,” naglasila je Turina- Đurić.
 
“Potpisivanje ovog sporazuma je dokaz da vodimo računa o građanima. Dokaz tome su i pripremljena dokumentacija i sporazum o gradnji novog doma zdravlja u Novom Vinodolskom, kao i u Opatiji. Pola sredstava daje PGŽ, jer naša je obaveza da unaprjeđujemo programima i projektima kvalitetu života naših građana, a zdravstvo je sigurno jedna od djelatnosti gdje građani trebaju čitav niz usluga. Kroz osam naših zdravstvenih ustanova pomažemo opremanje, dogradnju i izgradnju novih kapaciteta. Mogućnosti su nam relativno manje nego prije, ali ne stajemo, nego nastavljamo s ulaganjima. Od kad smo dobili osnivačka prava vidi se da smo doslovno iz mrtvih digli veliki broj naših ustanova,” poručio je Komadina.
 
Sveti Nikola ove godine s najboljim poklonom
 
Novu bi zdravstvenu stanicu Kraljevica trebala dobiti u prosincu ove godine, točnije do dana svog zaštitnika svetog Nikole. Obećao je to, prilikom potpisivanja ugovora, Arsen Bistričić, predsjednik uprave Izgradnje. 
 
Za kraj spomenimo da će dok traju radovi zdravstvena stanica raditi u prostorijama bivše ambulante brodogradilišta Kraljevica.