Kraljevica 27. siječanj 2021.

Naziru se vizure novih POS- ovih stanova u Šmriki

Naziru se vizure novih POS- ovih stanova u Šmriki

Na gradilištu ispred Društvenog doma Ivica Turina u Šmriki “niče” nova zgrada, vrijedna oko 7 milijuna kuna, koja će imati osam stanova i tri poslovna prostora.

Uređenje novog centra Šmrike, najbrže rastućeg i drugog po veličini kraljevičkog naselja, počelo je u studenom prošle godine, svečanim polaganjem kamena temeljca i vremenske kapsule. Radovi na gradilištu ispred Društvenog doma Ivica Turina su se zahuktali te se polako naziru vizure novih POS- ovih stanova.


Uz osam stanova novi će objekt, od 672 kvadrata, imati i tri poslovna prostora. U dva će se smjestiti Trgovina Krk, a jedan će biti u vlasništvu Grada. Izgradnja stambeno- poslovnog objekta kapitalni je gradski projekt, “težak” oko 7 milijuna kuna, od čega će Grad Kraljevica osigurati 1,2 milijuna kuna.


“Šmrika će u ovom dijelu dobiti jedan svoj centar koji do sada nije imala, osam obitelji će riješiti svoje životno pitanje, a Šmrika će dobiti i supermarket kojeg trenutno nema. Riješit će se i parkiralište ispred zgrade, a u drugoj fazi 2022. godine predviđena je izgradnja velikog trga”, najavljuje kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


Nova bi zgrada trebala biti završena na jesen, a spomenuti treba i kako će u neposrednoj blizini zgrade sljedećeg tjedna započeti radovi na izgradnji modernog dječjeg parka s gumiranom podlogom i pet igrala. Projekt je vrijedan oko 300 tisuća kuna, a financira se europskim sredstvima.