Kraljevica 18. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Nekoliko stotina bajkera iz Bakarca krenulo prema Splitu

Nekoliko stotina bajkera iz Bakarca krenulo prema Splitu
Nekoliko stotina motociklista okupilo se jutros na Bakarcu, odakle su točno u podne, ispraćeni zvukom bakaračkog topa, krenuli put Splita

“Odlaze na dalek put, ko to može znati…” pjevale su nekada Divlje jagode. Stihovi su to pjesme koja bi bila savršena podloga današnjim kadrovima iz Bakarca, gdje se okupilo nekoliko stotina bajkera, uoči dalekog puta do splitske rive. 


Za atraktivan start pobrinuli su se Bakarčani iz Udruge Tira, koji su bajkerima znak za start dali atraktivnim pucnjem iz bakaračkog topa, smještenog na rivi. Sudionici tradicionalnog događanja “Ride for life” tijekom dana će proći Jadranskom magistralom, a u večernjim satima očekuje se dolazak u Split.


“Cilj nam je pokazati svima da se poštujući pravila može uživati i sigurno proći dionicu na kojoj su mnogi stradali. Imamo puno sadržaja, edukativnog i zabavnog skoro na svakom stajalištu, kao i sigurnosne poligone. Događanje ima i humanitarni karakter jer skupljamo sredstva za Udrugu Krijesnica, odnosno za djecu oboljelu od malignih bolesti”, kazao je Bruno Cmrk, iz kluba Moto 55, zahvalivši svima koji su podržali događanje.


Četvrto izdanje popularnog moto događanja počelo je još sinoć, druženjem motociklista, koje je ispred organizatora pozdravio Cmrk, a u ime domaćina, ujedno i pokrovitelja događanja, dobrodošlicu im je poželio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.