Kraljevica 4. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Nevrijeme na Kvarneru nije spriječilo “Oluju na Kvarneru”

Nevrijeme na Kvarneru nije spriječilo “Oluju na Kvarneru”
Sedmu godinu za redom večer uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 222 baklje obasjale su Krčki most u spomen na 222 poginula branitelja iz naše županije

Nevrijeme je tijekom čitavog dana prijetilo organizatorima “Oluje na Kvarneru”, ali sa suprotne je strane stizala jasna poruka - “ništa neće spriječiti večerašnju bakljadu na Krčkom mostu”. 

Tako je i bilo, točno u 21 sat promet se zaustavio, a most koji spaja kopno i otok Krk, zasjao je obasjan s 222 baklje, u spomen na 222 života koje su branitelji iz naše županije položili na oltar domovine.


Sedmu godinu u nizu, večer uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja “gorio” je tako Krčki most, “gorjelo” je i more… Obasjale su ih baklje u rukama onih koji herojsku žrtvu nikada neće zaboraviti. 

Podsjećamo “Oluja na Kvarneru” prvi je puta organizirana 2017. godine, nakon što je Riječanima najdraži klub osvojio naslov državnog prvaka. Iste je godine osnovana i udruga “Plavo bijeli otok”, koja zajedno s udrugom “Vavik vjerna Kirija” i uz podršku Armade, tradicionalnom bakljadom odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima.