Kraljevica 26. veljača 2020.

Ni kiša ni jak vjetar nisu mogli spasiti mesopusta Adama

Ni kiša ni jak vjetar nisu mogli spasiti mesopusta Adama
Mesopustari Kraljevice na rivi su presudili krivcu za sve nedaće i probleme koji su u proteklih godinu dana snašli Kraljevičane. Gradski ključ Mesopustari su vratili gradonačelniku Daliboru Čandrliću, čime je i službeno završila njihova ovogodišnja vladavina. 

Kraljevički pioniri i njihov Galeb spustili su se na rivu, gdje je, u posljednjem činu ovogodišnjih maškaranih događanja, održano "napeto" suđenje mesopustu Adamu. 


Pred časnim sudom branitelj i tužitelj u žustroj su i duhovitoj raspravi izmijenili niz otegotnih i olakotnih okolnosti te pritom okupljene podsjetili na brojne događaje, koji su se u gradu desili u proteklih godinu dana. 


Optužba je Adama teretila za sve nedaće koje su snašle Kraljevičane, a obrana se uzalud trudila spasiti mesopusta. Presuda časnog suda bila je jasna i glasna: “Adama važgaj i homo si skupa na bakalaj”. 


No, bilo je to lakše reći nego učiniti. U trenutku kad je nekoliko Mesoustara na rivi pokušalo izvršiti presudu i zapaliti Adama počeo je puhati jak vjetar i padati kiša. 


Adam je na kraju ipak planuo, a gradski su ključ Mesopustari vratili starom- novom gradonačelniku Daliboru Čandrliću, čime je u Kraljevici završilo peto godišnje doba.