Kraljevica 20. siječanj 2024. K.V.

Ni snijeg ni led nisu mogli ništa šmričkoj maškaranoj fešti

Ni snijeg ni led nisu mogli ništa šmričkoj maškaranoj fešti
Društveni dom “Ivica Turina” pucao po šavovima - najbolji “Antonjski mačkarani kotlić” skuhali “Genijalci”

Iako su vremenske neprilike napravile sve što je u njihovoj moći sinoć nisu uspjele spriječiti šmričku maškaranu feštu. Unatoč snijegu i ledu Društveni dom “Ivica Turina” je pucao po šavovima, a za dobru su se atmosferu pobrinuli “Kantridersi”

Šmričanima su u goste stigle brojne grupe iz okolice: Maškare Dol Križišće, Novljanski mesopustari, Mesopustari Kraljevice, Sv. Jakov, Selačka Mantinjada, Udruga za narodne običaje Matkovići, Barilac Tribalj i Centralna glazba Grižane - Belgrad.


Uvod u “mačkarani tanci” bio je 8. “Antonjski mačkarani kotlić”, u kojem je snage odmjerilo 15 ekipa. Organizatori su za sudionike osigurali meso i kapulu a na njima je bilo da pokažu svoju kuharsku moć, dakako uz pokoji tajni sastojak. 

Genijalci skuhali najbolji kotlić

Šesteročlani stručni žiri, u čijim se redovima našao i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, nije imao nimalo lak posao. “Struka” je na kraju odlučila da su najbolji kotlić skuhali “Genijalci”, koji su tako opravdali naziv ekipe. Drugo mjesto zauzela je ekipa simpatičnog naziva - “Nonići i vnuki”, a treće “Ribarski brod otpisanih”.


2. “Mačkarani petak va Šmriki” organiziran je uz pomoć Grada Kraljevice i Turističke zajednice grada Kraljevice.