Kraljevica 6. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Noć tvrđava u Frankopanu ovog petka uz sjajan program

Noć tvrđava u Frankopanu ovog petka uz sjajan program
Kreativna radionica u Multimedijskoj dvorani te vođene ture Dvorcem Frankopan i postavima centara

Dvorac Nova Kraljevica i ove će se godine uključiti u kulturno-turističku manifestaciju “Noć tvrđava” koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine kao rezultat europskog projekta Fortitude. U protekle dvije godine manifestacija je povezala i promovirala programe na više od 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Rumunjska i Srbija.Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

U povodu Noći tvrđava u Frankopanu, Posjetiteljski i Interpretacijski centar Kraljevica bit će otvoreni od 18:00 do 22:00 sata. Program se sastoji od kreativne radionice koja će se održati u Multimedijskoj dvorani te vođene ture Dvorcem i postavima centara. Radionica se održava s početkom u 18:30 sati i traje dva sata. Riječ je o kreativnoj radionici izrade ukosnica i broševa od pravog cvijeća pri čemu će polaznici naučiti tehniku rada sa polimernom glinom i smolom. Unikatne rukotvorine uronjene u smolu čuvaju svoju dugotrajnost i posebnost. Kreativnu radionicu vodit će Vlatka Janjić.


Vođena tura Dvorcem i postavima centara održava se u 19:30 sati. Kroz vođenu turu posjetitelji će se upoznati s Dvorcem, njegovim nekadašnjim stanovnicima Zrinskim i Frankopanima te Kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana.

Svi programi su besplatni, no za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti se na e-mail info@tzg-kraljevica.hr najkasnije do 8. svibnja 2024. godine.

“Pridružite nam se u petak, 10. svibnja 2024. godine u Kraljevici i uživajte u Noći tvrđava u Frankopanu! Za sve polaznike radionice Turistička radionica je pripremila i jedno iznenađenje”, poručuju organizatori.