Kraljevica 31. ožujak 2022. Klaudio Vrančić

Novi hoteli trebali bi turistički pozicionirati Kraljevicu

Novi hoteli trebali bi turistički pozicionirati Kraljevicu
Predstavljeni su projekti izgradnje dvaju novih hotela visoke kategorije, koji bi se trebali graditi s obje strane Dvorca Frankopan te pozicionirati Kraljevicu na turističkoj karti Hrvatske. 

Projekti izgradnje hotela Liburnia 1 i 2, vrijedni više od 40 milijuna eura, koje planira graditi Liburnia Group d.o.o., javnosti su danas predstavljeni u sklopu sjednice Gradskog vijeća održane u Hotelu Kraljevica. 


“Ovo je najveći projekt u novijoj povijesti Grada Kraljevice”, na samom je početku istaknuo kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, prisjetivši se bogate turističke povijesti Kraljevice. 

Idejno arhitektonsko- urbanističko rješenje hotela Liburnia 1 i 2 predstavila je projektantica Ira Rechner Šustar, o nužnim izmjenama Prostornog plana uređenja govorila je Lili Bračun, dok je komunikacijske i razvojne aspekte projekta predstavio Domagoj Bebić.
 
“Naš cilj bio je vraćanje starog sjaja, stvaranje novih vrijednosti, zadržavanje povijesnih karakteristika, uz praćenje modernih trendova. Željeli smo ovoj mikrolokaciji unutar grada dati novu namjenu i udahnuti novi život, kreirati novu Kraljevicu”, poručila je Rechner Šustar


Derutna bivša bolnica postaje hotel s 5*

Izgradnja hotela Liburnia 1, s 5 zvjezdica, podrazumijeva dugo čekanu rekonstrukciju derutne zgrade bivše bolnice. Uz nadogradnju jednog kata dogradila bi se i dva aneksa na zapadnoj i istočnoj strani objekta. Novi bi hotel imao 50 soba s do 110 ležajeva te dodatne sadržaje, kao što su restoran, bar, vanjski i unutarnji bazen, wellness, fitness, casino i garažu s oko 30 parkirnih mjesta.

Liburnia 2 između Frankopana i Fortice

Hotel Liburnia 2 trebao bi se graditi na području između Dvorca Frankopan i Centra za rehabilitaciju Fortica. Novi hotel, kapaciteta do 85 soba i 180 ležajeva, imao bi 4 zvjezdice, kao i restoran, bar, unutarnji bazen i garažu s do 90 parkirnih mjesta, čemu treba pridodati 20 parkirnih mjesta uz hotel u Ulici Obala kralja Tomislava i u Turkovićevoj ulici prema parku Carovo.

Nova garaža 

Planira se i izgradnja jednoetažne garaže s dvije razine i do 30 parkirnih mjesta, koja bi bila u funkciji hotela Liburnia. Osim što je važna za kategorizaciju hotela gradnja garaže je i u interesu Grada i građana, koji tako ne bi izgubili sadašnja parkirna mjesta.


Osim što bi trebali pozicionirati Kraljevicu na turističkoj karti Hrvatske novi hoteli predstavljali bi značajan infrastrukturni i gospodarski razvoj, a Kraljevičanima bi već u početku donijeli i stotinjak novih radnih mjesta.

No, prije toga Gradsko vijeće Grada Kraljevice treba usvojiti izmjene PPU- a, a projektni tim razraditi glavni projekt. Nakon toga bi trebala biti riješena potrebna dokumentacija, a radovi bi, smatra Čandrlić, mogli početi za 9 do 12 mjeseci.