Kraljevica 10. srpanj 2019.

Novi POS- ovi stanovi u Šmriki do kraja 2020.

Novi POS- ovi stanovi u Šmriki do kraja 2020.

Zgrada s osam stanova i tri poslovna prostora bi do kraja 2020. trebala “niknuti” u Šmriki. Ugovor o prijenosu zemljišta između Grada i APN- a potpisan je danas u Kraljevici. 

Značajan korak prema izgradnji POS- ovih stanova u Šmriki napravljen je danas u gradskoj vijećnici Grada Kraljevice, gdje je potpisan Ugovor o prijenosu prava vlasništva nad zemljištem, čime kreće realizacija provedbenog programa društveno poticane stanogradnje.


Ugovor, koji omogućuje APN- u izgradnju građevine s osam stanova i tri poslovna prostora, potpisali su direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 

Grad osigurao zemljište i izgradio pristupnu cestu

“Došli smo do realizacije priče koja je počela prije nekoliko godina potpisivanjem predugovora o iskazivanju interesa za gradnju POS- ovih stanova u Šmriki. Od tada do danas učinili smo znatan posao, na čemu zahvaljujem djelatnicima Grada i APN- a. Mi smo kao Grad izgradili pristupnu cestu i osigurali zemljište”, naglasio je Čandrlić. 


“APN  sada ide u pokretanje postupaka javne nabave za izvođača radova i nadzornu službu, nakon čega ćemo započeti izgradnju. Investicija je vrijedna oko 6 milijuna i 100 tisuća kuna, od čega je milijun kuna poticaja. Sama gradnja će trajati oko godinu dana”, poručio je Čukelj, zahvalivši Gradu na suradnji.

Šmrika s najvećim prirastom stanovništva

Šmrika, koja na području Kraljevice ima najveći prirast stanovništva, tako bi do kraja 2020. ispred Doma kulture trebala dobiti nove POS- ove stanove, ali i novi centar mjesta. 


“Objekt će imati tri etaže, na prizemnoj etaži projektirana su tri poslovna prostora, a na preostale dvije osam stanova. Na dvije etaže s po četiri stana, koje su praktički identične, projektirane su dvije garsonijere, dva jednosobna, dva jedno i pol sobna te dva dvosobna stana. Svaki stan imat će pripadajuće spremište i parkirno mjesto, a ispred objekta se planira urediti prostor, koji će biti budući trg, odnosno centar Šmrike”, rekla je arhitektica Martina Gudac. 

Samo jedan u nizu projekata

Izgradnja POS- ovih stanova u Šmriki samo je jedan u nizu aktualnih projekata. Naime, ne tako davno potpisan je i 11 milijuna kuna vrijedan ugovor o novoj javnoj rasvjeti, koja je već implementirana u sustav na području Grada Kraljevice. Potpisan je i ugovor o novoj lučici Carovo, vrijedan 7,5 milijuna kuna, kao i ugovori o izgradnji nove dionice ceste Podbanj i uređenja pomorskog dobra u vrijednosti 1,5 milijuna kuna. 


“U narednih mjesec i pol dana očekuje nas i potpisivanje ugovora za novu dionicu ceste Podbanj 2, u vrijednosti 2,35 milijuna kuna, kao i jedan od najvećih projekata, a to je potpisivanje ugovora za izvođenje radova na okolišu Dvorca Frankopan, gdje smo izabrali izvođača”, najavio je kraljevički gradonačelnik.