Kraljevica 7. rujan 2017.

“Novo lice” ulice Podbanj početkom 2018.

“Novo lice” ulice Podbanj početkom 2018.
Kroz dva tjedna trebali bi početi radovi u kraljevičkoj ulici Podbanj, koja će narednih mjeseci dobiti novi asfalt te vodovod i kanalizaciju. Ugovor vrijedan više od milijun kuna danas su ptpisali predstavnici Grada Kraljevice i izvođača.

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ulice Podbanj (1. faza) u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice danas su potpisali kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i Josip Toić, predstavnik izvođača (Dinocop Omišalj).


Prva faza predviđa asfaltiranje 160 metara duge dionice. Ulica koja sada gotovo da i nema asfalta tako će dobiti više od 5 metara široki kolnik s obostranim nogostupima, a radovi predviđaju i izgradnju oborinske kanalizacije i izmještanje instalacija.

“U ulici Podbanj imamo niz kuća, praktički cijelo naselje, koje trenutno nema ni adekvatnog asfalta. Uz asfalt ovime ćemo riješiti i pitanje vodovoda i kanalizacije te tako podići standard života građana,” naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


Radovi bi trebali početi kroz petnaestak dana, a rok za završetak je 120 dana. Drugim riječima Podbanj će početkom 2018. dobiti “novo lice”.

Prva faza rekonstrukcije ulice Podbanj “teška” je ukupno 1.750.000,00 kuna, od čega će 1.100.000,00 kuna osigurati Grad Kraljevica, dok će 650.000,00 kuna, za izgradnju vodoopskrbe i sanitarne kanalizacije, osigurati VIK.