Kraljevica 15. ožujak 2017.

Novo vatrogasno vozilo stiže kraljevičkim vatrogascima

Novo vatrogasno vozilo stiže kraljevičkim vatrogascima
Vozni park DVD-a Kraljevica uskoro će biti bogatiji za navalno vatrogasno vozilo vrijedno gotovo milijun i dvjesto tisuća kuna. Ugovore o sufinanciranu nabavke vatrogasnog vozila danas su potpisali DVD Kraljevica, Vatrogasna zajednica PGŽ i Grad Kraljevica.

U pravo vrijeme, uoči ljetne sezone, ujedno i sezone požara, “pojačanje” stiže kraljevičkim vatrogascima. Vozni park DVD-a Kraljevica od svibnja će biti bogatiji za novo navalno vatrogasno vozilo Mercedes Axtor, “teško” 1.176.250,00 kuna. 

Danas su potpisana dva Ugovora o sufinanciranju nabavke vozila, između DVD-a Kraljevica i Vatrogasna zajednice Primorsko- goranske županije te između DVD-a Kraljevica i Grada Kraljevice.

Gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina Đurić naglasila je važnost Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljevica, jedne od najvrjednijih, najbrojnijih i najorganiziranijih kraljevičkih udruga.

“Kad god je što trebalo i kad god smo imali potrebe, bez obzira radilo se o hitnim situacijama ili organiziranim aktivnostima na području grada Kraljevice DVD je uvijek bio prvi. Ova vatrogasna postrojba je jedan od najvećih ponosa Kraljevice,” naglasila je Turina- Đurić te poželjela vatrogascima što manje posla.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko- goranske županije Slavko Gauš te pročelnik Ureda župana Primorsko- goranske županije Goran Petrc.
 
65. godina DVD-a Kraljevica

Novo vozilo doći će kao naručeno kraljevičkom DVD-u, koji ove godine slavi 65. rođendan. Trenutno kraljevički vatrogasci raspolažu s četiri vozila, a novi će Mercedesov kamion postati ponos DVD-a ,u kojem će zamijeniti staru Scaniu, koju su Kraljevičanima poklonili kolege iz Londona. Novo će vozilo znatno pomladiti vozni park DVD-a te pojačati operativna sposobnost kraljevičkih vatrogasaca, a bit će na raspolaganju svima, u Kraljevici i županiji, a po potrebi i šire.

“Vozilo će biti navalno, opremljeno rezervoarom pitke vode koji će sadržavati pet tisuća litara vode. Bit će opremljeno najnovijom i najmodernijom opremom za gašenje svih vrsta požara, ali i za tehničke intervencije. Bit će opremljeno i najnovijom hidrauličkom opremom, koja služi za spašavanje unesrećenih u prometnim nesrećama,” rekao je zapovjednik DVD-a Kraljevica Aleksandar Kružić te zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Vozilo je kupljeno uz pomoć Grada Kraljevice, koji je osigurao 600 tisuća kuna, Vatrogasne zajednice PGŽ, koja je sudjelovala s 200 tisuća kuna te PGŽ koja je pomogla s 50 tisuća kuna. Sam DVD Kraljevica osigurao je čak 350 tisuća kuna. 

Kamion je danas predan u ruke tvrtki MGS, koja bi ga trebala prilagoditi potrebama kraljevičkog DVD-a, kojem će biti svečano uručeno 4. svibnja, na a dan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.