Kraljevica 4. veljača 2022. Klaudio Vrančič

Novoizgrađena zgrada u Šmriki uskoro dobiva stanare

Novoizgrađena zgrada u Šmriki uskoro dobiva stanare

Danas je na redu tehnički pregled stambeno- poslovnog objekta u Šmriki, a atraktivna nova zgrada uskoro bi trebala dobiti i prve stanare, s kojima će se “useliti” i Trgovina Krk.

Šmrika, najbrže rastuće i drugo po veličini kraljevičko naselje, uskoro će dobiti nove mještane. Osam obitelji uselit će u isto toliko novoizgrađenih POS- ovih stanova u zgradi ispred Društvenog doma Ivica Turina.


Podsjećamo, uz osam stanova, po četiri na prvom i drugom katu, u prizemlju zgrade su tri poslovna prostora. U dva će useliti Trgovina Krk, a jedan ostaje u vlasništvu Grada Kraljevice, koji je u projektu “teškom” oko 7 milijuna kuna sudjelovao sa 1,2 milijuna. 

Danas je u tijeku tehnički pregled stambeno- poslovnog objekta, u sklopu kojeg su za stanare uređena i pripadajuća parkirna mjesta. Uz to pokraj nove zgrade uređeno je i igralište za djecu, vrijedno više od 300 tisuća kuna.


“Nekada zapušteni prostor sada poprima obrise uređenog centra mjesta, kojeg Šmrika do sada nije imala, baš kao ni prodajni prostor s mješovitom robom. Zadovoljstvo je još veće jer smo u neposrednoj blizini zgrade uredili dječji park”, poručuje kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši izvođačima koji su posao odradili u rokovima.

Za kraj spomenimo i kako se ulaganja u Šmriku nastavljaju. Naime, čeka se građevinska dozvola za proširenje mjesnog groblja za 60 ukopnih mjesta, a projekt je vrijedan 1,7 milijuna kuna.