Kraljevica 25. travanj 2017.

Obnova ulice Kalina u Kraljevici

Obnova ulice Kalina u Kraljevici
Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije i Grad Kraljevica započeli su projekt rekonstrukcije ulice Kalina u Kraljevici. Riječ je o županijskoj cesti, glavnoj prometnici koja vodi prema centru grada. 
 
Planirani zahvat obuhvaća obnovu asfalta, izradu pločnika i rješavanje oborinske odvodnje u ukupnoj dužini od 550 metara. Rekonstruirat će se dio od Jadranske magistrale pa sve do raskršća s ulicom Filipa Pavešića i Rovina. 
 
Sporazum o sufinanciranju projekta potpisali su u srijedu u Kraljevici ravnatelj ŽUC-a Georg Žeželić i gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina Đurić. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Aleksandar Kružić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kraljevice. 
 
Radovi na ovoj dionici izvesti će se u skladu s Planom izvanrednog održavanja ŽUC-a za 2017. godinu. U sklopu radova planirana je i korekcija sadašnjeg nepovoljnog zavoja na način da se izvrši proširenje ceste i osigura veća prometna sigurnost. 
 
Projekt je prema izvedbeno-tehničkoj dokumentaciji "težak" 1,5 milijuna kuna, od čega 40%, odnosno 600.000 kuna, financira Grad Kraljevica, a ostatak Županijska uprava za ceste. Trenutno se provodi nabava za radove. Radovi bi trebali započeti uskoro i trajat će otprilike 3 mjeseca.