Kraljevica 12. svibanj 2015.

Odzvonilo zaključanim mobitelima

Odzvonilo zaključanim mobitelima
Teleoperateri mobilne uređaje moraju otključati, a korisnici imaju pravo na isprobavanje mreže, samo su neke od zanimljivih novosti, koje su malobrojnim Kraljevičanima predstavljene na Savjetovanju potrošača. 

Od 1. svibnja ove godine potrošači su dobili nova prava, koja su rezultat brojnih pristiglih prigovora, poručili su iz HAKOM-a.

“Korisnici imaju pravo otključati uređaj kad god to zažele, ako se radi o ugovornoj obvezi, a ako se radi o bonovima nakon godinu dana. Između ostalog korisnik ima pravo na pet dana probnog roka za mobilne mreže. Može isprobati uslugu vratiti sim karticu operatoru u slučaju da nije zadovoljan,” pojasnio je Andro Marčev iz Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.
 
Čitajte “sitna slova”

Potrošači trebaju puno više paziti kod potpisivanja pretplatničkih ugovora, jer trgovci uvijek ističu samo ono najbolje od proizvoda. 

“Potpisuje se zahtjev za zasnivanje pretplatničkog ugovora, ali ugovor čine i cjenik te opći uvjeti poslovanja i posebni uvjeti korištenja usluge koja se ugovara. Oni su jako bitni imaju nekoliko članaka i dobro ih je pročitati prije sklapanja ugovora. Treba pročitati sve što piše u ugovoru,” naglasila je Marina Ljubić Karanović, iz HAKOM-a.

Operateri su obavezni pratiti potrošnju te obavijestiti korisnike ako je ista znatno povećana, naglasili su predstavnici HAKOM-a, a predstavljena je i aplikacija Hakometar, koja mjeri brzinu interneta. 
 
Jedito hrvatsko

Kupuje se i konzumira nezdrava hrana zbog čega je sve više pretilih, pogotovo djece, a sve su češći i zdravstveni problemi, poručio je Zlatko Polišanski, zamjenik predsjednika Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske, koji je govorio o važnosti zdrave hrane.

“Imamo visok postotak razvoja bolesti, od dijabetesa na dalje, samo zato što se nezdravo hranimo, da ne govorimo o tome da imamo i osteoporozu, karcinome itd… Naša je preporuka educirati građane da budu svjesni što i kako jesti te na koji način pripremati hranu. Imamo jednu maksimu, koju često spominjemo- Jedite kvalitetno, jedite svoje, kupujte hrvatske proizvode,” zaključio je Polišanski.
 
Pazite na krivotvorine

Tomislav Topić upoznao je okupljene s radom i zakonskim ovlastima Carinske uprave, ali i upozorio potrošače na opasnosti internet trgovine te pojasnio kako prepoznati krivotvorine, koje su veliki problem.

“Sama niska cijena u oglašavanju, kvaliteta, završna obrada robe, koja najčešće dolazi bez računa, a ako je račun i ispostavljen nije od ovlaštenog distributera,” naglasio je Topić.
 
Neadekvatno zbrinjavanje otpada

Postoji niz problema s kojima se susreću korisnici usluga zbrinjavanja otpada, zaključak je to istraživanja provedenog na tvrtkama, koje se bave zbrinjavanjem otpada u Hrvatskoj.

“Pružaju se neadekvatne usluge. Dinamika zbrinjavanja nije ona koja je dogovorena. Recimo dogovoreno je tri puta tjedno, a odvozi se dva puta, ili čak ni jednom… Zaključak je da bi trebalo povećati edukativne aktivnosti udruga i tvrtki prema samim korisnicima usluga, a isto tako i udruga prema zaposlenicima tvrtki koje se bave zbrinjavanjem otpada, da bi efikasnost bila veća,” poručio je Josip Miletić, predsjednik Udruge Zadarski potrošač.

Nažalost zanimljivom savjetovanju, održanom u dvorani PraktikUm Doma kulture i sporta u Kraljevici, prisustvovao je izrazito mali broj građana, koji su na jednom mjestu mogli dobiti besplatne savjete i tako zaštiti svoje interese.