Kraljevica 24. siječanj 2020.

Okoliš Dvorca Frankopan do ljeta će zasjati punim sjajem 

Okoliš Dvorca Frankopan do ljeta će zasjati punim sjajem 

Projekt uređenja okoliša kraljevičkog Dvorca Frankopan, vrijedan više od 9 milijuna kuna, počinje kroz dva do tri tjedna, a trebao bit biti završen na ljeto. Ugovor između Grada i izvođača danas je svečano potpisan u gradskoj vijećnici Grada Kraljevice. 

Okoliš Dvorca Frankopan do ljeta će zasjati punim sjajem zahvaljujući danas potpisanom ugovoru o uređenju “teškom” 9.147.515,64 kuna s PDV- om. Ugovor su potpisali kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i direktor tvrtke “Sitolor” Ivan Brajković. 


“Danas je lijepo biti gradonačelnik Kraljevice. Presretan sam, ovo je za Kraljevicu poseban dan. Svakih par mjeseci potpisujemo značajne ugovore i nastavljamo u tom ritmu. Tri glavna projekta realizirali smo u sinergiji s Primorsko- goranskom županijom i resornim ministarstvima”, naglasio je Čandrlić, zahvalivši na pomoći svima koji rade na projektu. 


“Samo sinergijom se mogu realizirati kvalitetni projekti na dobrobit građana i svih koji će nas posjećivati”, rekao je Zlatko Komadina, župan Primorsko- goranske županije, nositelja projekta Kulturno- turistička ruta Putovima Frankopana. 

Projekt uređenja okoliša izradila je tvrtka Ri Inovacija, a okupljenima u kraljevičkoj gradskoj vijećnici predstavila ga je arhitektica Darija Perković


Uređenje okoliša dvorca, kao najveće komponente čitavog projekta, obuhvaća izradu novih armirano betonskih potpornih zidova, uređenje ulaznog platoa, uređenje pješačkih staza i terasa, sijanje ekstenzivne livade i sadnju bilja. U okoliš se postavljaju novi arhitektonski elementi izrađeni od cortena. Radovi obuhvaćaju i sanaciju ogradnih zidova parcele dvorca te rasvjetu okoliša i pročelja dvorca. 


“Cilj nam je napraviti kvalitetan posao te izvršiti radove u roku s visokom kvalitetom, na zadovoljstvo Grada Kraljevice, svih građana i posjetitelja”, poručio je Brajković.


Radovi na uređenju Dvorca Frankopan trebali bi krenuti kroz dva do tri tjedna, a rok a završetak je pet mjeseci.