Kraljevica 4. prosinac 2019.

Osnovnoškolci Gradu poklonili slikovnicu Moja Kraljevica

Osnovnoškolci Gradu poklonili slikovnicu Moja Kraljevica

Svom su Gradu kraljevički osnovnoškolci poklonili edukativnu slikovnicu “Moja Kraljevica”, koja je danas predstavljena uz prigodan program u dvorani PraktikUm kraljevičkog Doma kulture i sporta.

Najljepši dar Kraljevica je, uoči Dana Grada, dobila od svojih osnovnoškolaca. Slikovnica “Moja Kraljevica”, nastala u sklopu projekta “Ma ča je lip ov naš kraj” koji se godinama provodi u Osnovnoj školi Kraljevica, predstavljena je u dvorani PraktikUm Doma kulture i sporta. 


Edukativnu slikovnicu uz pomoć učitelja godinama su stvarale generacije kraljevičkih osnovnoškolaca. Na likovnim su grupama tako nastale zanimljive slike dok literarne grupe potpisuju kreativne tekstove o Kraljevici.


Glavni likovi Kralj i Evica i čitatelje vode na zanimljivo putovanje kroz povijest Kraljevice, pričajući o nastajanju grada, Frankopanu, crkvi, knjižnici, bolnici, lanterni, brodogradilištu, turizmu i što je najvažnije- ljudima koji gradu daju dušu.


Slikovnica, koja je namijenjena svima kojima je Kraljevica u srcu, tiskana je u 400 primjeraka, a svi koji danas nisu uspjeli doći do svog primjerka priliku će imati 6. prosinca na sajmu u kaštelu Zrinski.