Kraljevica 6. rujan 2019.

Osnovnu su završili prije 55, a razrednica im ima 96 godina

Osnovnu su završili prije 55, a razrednica im ima 96 godina

Devetnaest Kraljevičana koji su prije 55 godina završili Osnovnu školu okupili su se u Dvorcu Frankopan. Na čelu stola i večeras je sjedila njihova razrednica devedeset i šestogodišnja Jelena Gudac, ujedno jedna od najstarijih Kraljevičanki.

Sada već davne 1964. godine završili su osmi razred kraljevičke osnovne škole, a danas, 55 godina kasnije, okupili su se i obilježili veliku obljetnicu. 


U kraljevičkim je osnovnoškolskim klupama te godine sjedilo njih 41, a svi koji su živi i zdravi svake se godine, prvog petka u rujnu, odazivaju na tradicionalno okupljanje.


Školske su stolove i klupe večeras zamijenili oni u Dvorcu Frankopan, kojim je odjekivao smijeh, dok su se Kraljevičani prisjećali najljepšeg- đačkog doba. 


Zanimljivo, na čelu stola i sjedila je njihova razrednica, vitalna devedestet i šestogodišnja Jelena Gudac, ujedno jedna od najstarijih Kraljevičanki.


“Ovo je malo mjesto pa se srećemo često, ali divno je kad se ovako okupimo. Ja sam optički tip, ja ih i dnas vidim u klupama. Pamtim i kako su sjedili. To su sve bila draga djeca, bili su pametni i dobri. Tada su djeca bila jako dobra, a ne kao sada”, rekla je Gudac. 


Zanimljivo Jelenu Gudac, učiteljicu matematike, na toj je poziciji kasnije naslijedila njena tadašnja učenica Mirica Sokolić. Danas su obje umirovljenice i kako kaže simpatična Gudac- kolegice.