Kraljevica 17. travanj 2020.

Oštro će spremno dočekati ovogodišnju sezonu kupanja

Oštro će spremno dočekati ovogodišnju sezonu kupanja
Kraju se ovih dana privode Radovi na uređenju centralnog dijela kupališta Oštro, koje će po svemu sudeći spremno dočekati ljetnu sezonu i brojne kupače. 

Iako su mnogi projekti diljem županije privremeno zaustavljeni zbog novonastale situacije u Kraljevici se i dalje radi. Nakon što je krajem prošle godine uređen lukobran kraju se ovih dana privode radovi na uređenju centralnog dijela popularnog kupališta. 


Uz sanaciju sunčališta, uređuju se platoi i dio šetnice, a sređuju se i potporni zidovi. Radovi su pri kraju pa bi Oštro trebalo biti spremno za ljetnu sezonu, na radost brojnih kupača. 

Projekt je vrijedan oko 600 tisuća kuna, s time da je gotovo 90 posto iznosa osiguralo Ministarstava mora, prometa i infrastrukture.


“Grad Kraljevica svake godine uz pomoć resornih ministarstava ulaže u pomorsko dobro na svom području, završetkom ovih radove kupalište Oštro će zasigurno poprimiti novi izgled. Derutni i opasni dijelovi kupališta sanirat će se najprije radi sigurnosti, a potom i estetike. Vjerujemo kako će se uskoro uz pomoć savjesnosti i odgovornosti svih nas ova novonastala situacija s koronavirusom poboljšati te da će naši građani, a i posjetitelji i ove sezone uživati na novouređenom kupalištu i rtu Lipica”, poručuje zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković.


U protekloj godini Grad je prijavio prvu fazu projekta uređenja rta Lipica na javni poziv Ministarstva turizma, za što su Kraljevici odobrena sredstva u iznosu od 388.000,00 kuna.


“Procijenjena vrijednost radova je iznosila 580.000 kuna. Proveden je postupak javne nabave te su pristigle tri ponude. Nakon pregleda i ocjene odabran je najpovoljniji ponuditelj, odnosno zajednica ponuditelja te je trenutno u tijeku rok mirovanja, nakon čijeg završetka slijedi potpisivanje ugovora, uvođenje u posao i početak radova. Radovi će uskoro započeti, a planiramo ih završiti do sezone”, najavljuje Vučković.