Kraljevica 10. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Paratriatlonac Franko posjetio učenike svoje bivše škole

Paratriatlonac Franko posjetio učenike svoje bivše škole
Kraljevički paraolimpijac Antonio Franko posjetio je svoju bivšu školu, gdje se družio s učenicima i djelatnicima škole

Antonio Franko, prvi hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama i ostvario povijesni uspjeh hrvatskog sporta, danas je posjetio Osnovnu školu Kraljevica. 


Podsjetimo, sjajni je kraljevički sportaš, sa sportskom protezom, na Paraolimpijskim igrama u Tokiju odradio zahtjevnu utrku, koja se sastojala od 750 metara plivanja, 20 km bicikliranja i 5 km trčanja

Dvadeset osmogodišnjeg Franka, kojem je prije nekoliko dana uručena i godišnja nagrada Grada Kraljevice, u njegovoj su bivšoj školi dočekali učenici 6b razreda i djelatnici škole, među kojima i ravnatelj Davor Juriša te Antoniova bivša razrednica Sandra Đanović.


Samozatajni kraljevički paratriatlonac odgovarao je na pitanja bivše razrednice i učenika, koje je zanimala Frankova karijera, od prvih sportskih, plivačkih i boksačkih, početaka do ovogodišnjeg uspjeha na Paraolimpijskim igrama u Japanu.

Antonio je kraljevičkim osnovnoškolcima govorio i o svom invaliditetu, treninzima, najdražoj utrci, podršci obitelji i prijatelja te ciljevima u budućnosti. Prisjetio se i školskih dana, a ugodno je druženje završilo zajedničkom fotografijom.