Kraljevica 1. travanj 2020.

Počela podjela zaštitnih maski na području Kraljevice

Počela podjela zaštitnih maski na području Kraljevice
Počela je podjela zaštitnih maski građanima na području Grada Kraljevice. Tijekom današnjeg dana maske se dijele u Kraljevici, a narednih dana podijelit će se i u ostalim mjestima na kraljevičkom području.

Adekvatno zaštićeni vrijedni članovi Stožera civilne zaštite Grada Kraljevice uz pomoć volontera danas su krenuli u obilazak građana, kojima dijele perive zaštitne maske za lice.


Kako je na kraljevičkom području velik broj kućanstava tijekom dana će se zaštitne maske dijeliti u Kraljevici, a narednih dana Stožer i volonteri obići će i Šmriku, Bakarac te Križišće.

“Imali smo puno poziva i upita za zaštitne maske, a Grad se potrudio iste osigurati kako bi pokušali smanjiti mogućnost širenja koronavirusa na našem području. Zaštitne maske osigurali smo i za djelatnike u našim ordinacijama opće medicine. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje, svi će doći na red”, naglasila je zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković, zahvalivši svim volonterima, članovima udrugi i klubova, koji su se uključili u akciju dijeljenja maski. 


Grad Kraljevica naručio je ukupno pet tisuća komada pa bi svi trebali dobiti svoju zaštitnu masku. Ukoliko netko ipak ostane bez maski nakon ovog tjedan moći će se javiti u Grad te će im iste biti naknadno dostavljene.