Kraljevica 26. lipanj 2016.

Poraz Hrvatske ublažila maškarana fešta

Poraz Hrvatske ublažila maškarana fešta
Na Ljetnom karnevalu u Kraljevici središtem grada prodefiliralo je pet maškaranih grupa. Cijeli se program odvijao u malo skraćenom izdanju, a sve zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu- nogometa. 

Igrala je Hrvatska protiv Portugala te je karnevalska povorka poslužila kao odlična uvertira gledanju utakmice na video zidu na rivi, a prije i poslije utakmice okupljene  je zabavljala grupa Fiesta. 

Karneval u Kraljevici ni ove godine nisu propustili meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak, članica Mesopustara Kraljevice. A Mesopustari Kraljevice kao domaćini Karnevala bili su najbrojniji i najbučniji. Lijepo je među njihovim redovima vidjeti brojni podmladak, jamac da će se tradicija maškaranja u Kraljevici nastaviti. 

Iz Bakarca stigle su Bakaračke maškare i to kao ljudožderi, a ni ljudožderi nisu mogli odoljeti kockastim obilježjima na svojim maskama. 

Kockice su bile dio i Otrovne anarhije Škrljevskih maškara, oni poručuju da nakon diktature i demokracije, Hrvatskoj sada treba anarhija. 

Špažićari iz Kostrene u Kraljevicu su donijeli spartanski način života, jer tvrde da su Kostrenjani još u vrijeme Sparte dolazili na Karneval u Kraljevicu te su oni tu tradiciju nastavili.

Bučnu povorku od Doma kulture do rive pratili su građani, a na rivi ih je pozdravila i gradonačelnica Nada Turina Đurić te im predala ključeve grada. 

Fešta nije počela odmah, najprije su se maškare i okupljeni gledatelji posvetili gledanju utakmice na video zidu u nadi da će Hrvatska pobijediti te da će imati mnogo više razloga za slavlje. 

Rezultat na kraju nije bio nimalo feštarski, ali tamo gdje su maškare tamo tuge nema. Uz grupu Fiesta u Kraljevici zabavljalo se ili zbog nogometa tugovalo do dugo u noć.