Kraljevica 29. kolovoz 2015.

Posljednji veliki potez Minte Ružića

Posljednji veliki potez Minte Ružića
Gradski stadion “Milan Ružić Minta” od danas je novi naziv doma kraljevičkih nogometaša. Svečanost preimenovanja na Oštru je okupila članove hrvatskih klubova u kojima je Minta igrao, predstavnike HNS-a, mlade nogometne nade, brojne Kraljevičane… ukratko Mintine prijatelje.

Melanija i Aron Ružić, kćer i sin Minte Ružića, s mnogo su emocija otkrili novi naziv kraljevičkog gradskog stadiona, koji od danas s ponosom nosi ime velikog nogometaša i čovjeka. 

Joso Butorac na početku je otpjevao “Lijepu našu”, nakon koje je zasvirala himna NK Kraljevice, kluba koji sljedeće godine slavi devedeseti rođendan. 

“Nadamo se da će sva buduća sportska događanja na ovom stadionu preuzeti bar djelić bogatstva, raznolikosti i kvalitete života i karijere Milana Ružića Minte,” poručio je predsjednik NK Kraljevice Boris Hefler.
 
Čovjek koji je zadužio nogomet

Svečanost preimenovanja uveličali su predstavnici HNS-a na čelu s Zorislavom Srebrićem, kao i Mintinih bivših klubova, a u ime suigrača nazočnima se obratio Miroslav Uljan.

“Mislim da je Milan Minta Ružić svojim radom zadužio Kraljevicu, Crikvenicu i Rijeku, a zahvaljujući vrhunskim igrama bio je i član reprezentacije bivše države. Dragi Minta hvala ti na svemu što si napravio za hrvatski nogomet,” rekao je Uljan.

“Rijetkost je da se po jednom zaslužnom čovjeku da ime stadionu. Neka to bude poziv svim ostalim nogometnim sredinama u Hrvatskoj,” poručio je Srebrić te uručio predsjedniku NK Kraljevice zastavu HNS-a.
 
Najlakša odluka Gradskog vijeća

Odluku o preimenovanju Gradskog stadiona “Oštro” u “Milan Ružić Minta” Gradsko vijeće Grada Kraljevice donijelo je jednoglasno, što dovoljno govori koliko je Minta značio i znači Kraljevičanima.   

“Voljela bi da je Minta s nama i da se ovo nije dogodilo, jer je bio i moj prijatelj, ali Minta ovo je bio još jedan tvoj veliki potez. Stadion koji se zove tvojim imenom bit će poticaj svima nama, ali i novim generacijama, posebno mladima,” rekla je gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić te zahvalila svima koji su velikodušno pomogli u ostvarenju projekta, posebno Milanovu bratu, Borisu Ružiću.

Na kraju svečanosti vlč. Ivica Klanac je blagoslovio Gradski stadion “Milan Ružić Minta”. A da prvi dan na stadionu s novim imenom ne prođe bez nogometa, kojeg je Minta toliko volio, pobrinuli su se mladi kraljevički nogometaši, kao i veterani. Snage su odmjerili NK Kraljevica i HNK Crikvenica te HNK Rijeka i Hrvatske nogometne zvijezde, koje je vodio trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević.

Milan Minta Ružić, jedan od najboljih igrača koji su ikad zaigrali u dresu kluba s Kantride, zauvijek će ostati u srcima mnogih, a stadion na Oštru od danas više nije poseban samo po tome što je s tri strane okružen morem.