Kraljevica 29. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Prekrasno košarkaško igralište otvoreno u srcu Kraljevice

Prekrasno košarkaško igralište otvoreno u srcu Kraljevice
Svečano je otvoreno rekonstruirano košarkaško igralište u samom srcu Kraljevice, u koje je uloženo više od dvjesto tisuća eura

Košarka je u Kraljevici na pravom putu. Uz to što se obnavlja Dom kulture i sporta, obnovljeno je vanjsko košarkaško igralište, koje je grupica entuzijasta, u samom srcu grada, sagradila prije više od pola stoljeća, na što je, na današnjem svečanom otvorenju, podsjetio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


“Ponosan sam jer smo uspjeli obnoviti kraljevičku povijest. Danas imamo najljepše i najkvalitetnije igralište. Usuđujem se reći kako mi je pored brojnih projekata koje smo proveli i provodimo ovaj nekako najdraži radi emotivne komponente, ali i činjenice što već neko vrijeme gledam i vidim kako je ono ispunjeno djecom. To je i smisao ovog projekta, da igralište vrvi od energije, mladosti i života”, poručio je Čandrlić, nekada i sam košarkaš, koji je dobar dio mladosti proveo na tom terenu. 

“Uvijek smo spremni podržati projekte koji pridonose povećanju kvalitete života lokalnih zajednica u kojima poslujemo te pomoći u obogaćivanju sportske ponude. Vjerujemo da dobar odnos biznisa i sporta pridonosi razvoju uspješnog društva. Lokalna zajednica pruža nam iznimno važnu podršku u trenutku provedbe najveće investicije u Ininoj povijesti- projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka”, kazao je Kurt Bjerre, direktor INA Rafinerije nafte Rijeka.


U sklopu rekonstrukcije igrališta ugrađena je podloga od antistress sintetičke gume, postavljeni su novi koševi, zaštitna ograda i nova rasvjeta, uređene su stepenice i okolni zidovi te tribine, na koje su postavljene nove stolice. Postavljen je i video nadzor, a uređena je i pristupna cesta. 

Projekt je vrijedan 208.914,4 EUR s PDV-om, od čega je 70.040,41 EUR financiralo Ministarstvo turizma i sporta, 33.180,70 EUR Ina, dok je 26.269,61 EUR financirano iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Preostalih 79.423,68 EUR osigurao je Grad Kraljevica.


Spomenimo i kako su vrpcu presjekli olimpijac i triatlonac Antonio Franko i košarkašica Kraljevice Matea Burić, koja je zajedno s vršnjacima među prvima isprobala igralište kojeg se posramili ne bi niti puno veći gradovi od Kraljevice.