Kraljevica 2. studeni 2023. F.Frleta

Proslavljeni pjevački zbor iz Petrinje “Slavulj” u Kraljevici

Proslavljeni pjevački zbor iz Petrinje “Slavulj” u Kraljevici

Ova je godina pokazatelj da je Kraljevica vrlo poželjna destinacija, a Zvijezda Danica izvrstan domaćin za pjevačke zborove

Nakon izvrsnog zbora koncerta mladih “Juko” iz Austrije koji je u organizaciji TZG Kraljevice nastupio uz PZM "Josip Kaplan" iz Rijeke i domaćine HGD Zvijezda Danica, kao i gostovanja u Drnišu, Zvijezda Danica ugostit će još jedan zbor. Tako u Kraljevicu dolazi proslavljeni pjevački zbor iz Petrinje “Slavulj”.Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj” je zbor koji u svojoj golemoj povijesti ima što pokazati i pohvaliti se, a definitivno možemo reći da od početka svojeg djelovanja 1864. do danas služi isključivo na slavu hrvatskom glazbenom amaterizmu. Predvođeni sigurnom rukom njihovog maestra, zborskoj sceni vrlo poznatog Josipa degl'Ivellioa izvesti će djela Demovića, Mokranjca, degl'Ivellioa, Markovića, Cossetta, Matza, itd. 


Uz drage goste koji ovo gostovanje realiziraju uz podršku Ministarstva kulture i medija RH nastupit će i domaćini HGD Zvijezda Danica s repertoarom s kojim su se predstavili na 11. inačici festivala “Jubilate Deo” 28. listopada u Drnišu. Ova je godina pokazatelj da je Kraljevica vrlo poželjna destinacija, a Zvijezda Danica izvrstan domaćin za pjevačke zborove budući da je ovo treće gostovanje nekog pjevačkog zbora koji dolazi izvan PGŽ, od kojih je jedan, spomenuli smo već, iz Austrije. 

Koncert će se održati u prostorijama HGD Zvijezda Danica u dvorcu Nova Kraljevica (Frankopan) na prvom katu, a vrijedi reći da Grad Kraljevica dugi niz godina podržava rad Zvijezde Danice u svakom pogledu pa tako i organizaciju ovog koncerta.