Kraljevica 7. rujan 2020.

Prvašići u Kraljevici, Šmriki i Križišću sjeli u školske klupe

Prvašići u Kraljevici, Šmriki i Križišću sjeli u školske klupe

U kraljevičke je osnovnoškolske klupe jutros prvi puta sjelo 35 prvašića. Uz pjesmu starijih učenika i poklone koje je osigurao Grad Kraljevica dočekale su ih i epidemiološke mjere.

Školsko zvono jutros je na području Grada Kraljevice “dozvalo” 35 prvašića, što je osjetno manje nego lani. Najviše ih je i dakako u matičnoj školi u Kraljevici, gdje je u školske klupe prvi puta sjelo 25 učenika. Njih 8 osnovnu školu pohađat će u Šmriki, dok će samo 2 prvašića u školu na Križišću.


Novopečene su osnovnoškolce danas dočekali prigodni pokloni dobrodošlice, koje je osigurao Grad Kraljevica, dočekala ih je i pjesma starijih učenika, ali i stroge epidemiološke mjere. 

Prvašiće i njihove roditelje na početku njihovog osnovnoškolskog putovanja pozdravili kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i ravnatelj Osnovne škole Kraljevica Davor Juriša, koji je izrazio nadu da će ova školska godina proći bez učenja na daljinu. 

Ravnatelj kraljevičke osnovne škole istaknuo je izvrsnu suradnju s Gradom, koji tradicionalno mnogo pažnje pridaje najmlađima, a ove je godine, između ostaloga, uredio područnu školu u Šmriki. 


“Od prvog dana nastojimo pomoći osnovnoškolstvo na području Grada Kraljevice. Uveli smo besplatne udžbenike, koji tada nisu bili na teret ministarstva. Danas jesu pa smo ta sredstva preusmjerili u nabavku radnih bilježnica i pribora. Tu je i čitav niz aktivnosti koje financiramo, od ranog učenja informatike, produženog boravka, stipendija… Financiramo i dvije učiteljice koje provode produženi boravak. Nastojimo obnavljati i infrastrukturu jer želimo ulagati u najmlađe”, poručio je Čandrlić. 


Spomenimo za kraj i kako matičnu školu u Kraljevici i dvije područne škole u Šmriki i Križišću ove godine ukupno polazi 280 učenika.