Kraljevica 8. kolovoz 2023. Klaudio Vrančić

Rasplesana i raspjevana Kraljevica ugostila novi festival

Rasplesana i raspjevana Kraljevica ugostila novi festival
Međunarodni festival “Kraljevica pleše” održan je na Trgu Zrinski, gdje su se publici predstavili ansambli i KUD-ovi iz Kraljevice i Rijeke te gosti iz Slovenije i Poljske

Rasplesana i raspjevana Kraljevica sinoć je, na novouređenom Trgu Zrinski, ugostila premijerno izdanje međunarodnog festivala folklora- “Kraljevica pleše”. Okupljene su na samom početku pozdravili direktor Festivala Marink Dobras i zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Kraljevice Jelena Anđelić.


Pjesmom i plesom svoje su običaje i svoj kraj predstavili: Folklorno društvo “Val” Piran” iz Slovenije, Folklorna grupa “Tecza” i Grupa pjesme i plesa “Grajewianie” iz Poljske, SKD Vreteno i Folklorni Ansambl Sveti Nikola SKD-a Prosvjeta iz Rijeke te domaćini KUD Lanterna iz Kraljevice. Ansambli i KUD-ovi okupljenima su ponudili prekrasnu večer, a najveći pljesak nakon atraktivnog su nastupa dobili rasplesani gosti iz Poljske.


Prvi Međunarodni festival “Kraljevica pleše”  održan je kao dio “Leta va Kraljevici”, tradicionalne manifestacije koja se nastavlja večeras, dugo očekivanim i zbog nevremena dva puta odgađanim, rasprodanim koncertom Zorice Kondže.