Kraljevica 9. prosinac 2023. Klaudio Vrančić

Rekordan broj ronilaca na Oštru tražio svetog Nikolu

Rekordan broj ronilaca na Oštru tražio svetog Nikolu
Više od 130 ronioca, sudionika 15. “Podmorskog hodočašća svetom Nikoli”, okupilo se na Oštru

Rekordan broj ronilaca, njih više od 130, jutros je hodočastio svom zaštitniku - svetom Nikoli. Pozivu organizatora iz KPA Adria odazvali su se ronioci iz čak dvadesetak klubova i to iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Italije.


15. “Podmorsko hodočašće svetom Nikoli” otvorio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, čestitavši organizatorima te istaknuvši kako Kraljevica jedina ima dva hodočašća svetom Nikoli - Pomorsko i Podmorsko, a okupljene je ispred organizatora pozdravio predsjednik KPA Adria Danijel Frka.


“Hodočašće smo osmislili još 2008. godine, kada smo u more, na dubinu od 16 metara postavili kip svetog Nikole. Željeli smo pokrenuti ronilački turizam u Kraljevici i mislim da smo u tome uspjeli. Naše hodočašće odvija se u vrijeme kada nema previše ronilačkih aktivnosti i ljudi na njega vole doći. Ove godine sveti Nikola nas je podario s prekrasnim vremenom, more nije prehladno i svi uživamo”, rekao je Danijel Frka, predsjednik KPA Adria, zahvalivši na pomoći sponzorima te pokroviteljima Gradu Kraljevici i TZG Kraljevica.


Osim sedamdesetak centimetara visokog brončanog kipića i izložbe Mare Modul ronioce su ove godine pod morem ispred rta Lipica čekale i četiri skrivene boce pjenušca, a nakon ronjenja druženje se nastavilo u Hotelu Kraljevica.