Kraljevica 14. listopad 2023. K.V.

Rino Petrović predstavlja pjesmu i spot “Hodamo po rubu”

Rino Petrović predstavlja pjesmu i spot “Hodamo po rubu”
Kraljevički glazbenik Rino Petrović predstavlja novi singl, iza kojeg se krije istinita ljubavna priča

Nakon njegove prve autorske pjesme na hrvatskom jeziku “Spusti zid (Danea)”, koja je izašla u lipnju ove godine, svjetlo dana ugledala je nova pjesma “Hodamo po rubu”. Tekst i glazbu i ovog puta potpisuje kraljevički glazbenik Rino Petrović. 

“Hodamo po rubu je napisana u siječnju ove godine. Tekst je nastao u jednoj od mojih dugih šetnji, a koji dan nakon uzeo sam gitaru i glazba mi je došla sama od sebe. Svidjelo mi se na prvu i odmah je postala najposebnija pjesma do sad budući da je sve što se spominje u pjesmi dio priče moje djevojke Marine i mene”, otkriva Petrović.

Audio pjesme sniman je od sredine svibnja do kraja kolovoza, a sniman je na tri lokacije Adria Records u Šmriki, Music Kitchen Records na Matuljima i u autorovu malom kućnom studiju. 

U pjesmi sviraju Rinovi kolege i prijatelji koji su ju svojim idejama itekako obogatili te spada u “radio friendly” kategoriju. Oni su: Helena Brajković (prateći vokal), Tino Margan (bubanj), Kruno Kukuljan (bass), Mario Šimunković (akustična i električna gitara) i Mauro Staraj (klavijature). Mix i master kao i svaki put do sad napravio je Tino Margan.
 
Pjesmu “Hodamo po rubu” prati videouradak koji je sniman na nekoliko lokacija te ima autobiografske elemente s ljubavnom tematikom.

“Spot je sniman u zadnjem tjednu rujna i stvarno smo mu posvetili jako puno vremena, a snimao ga je Tino Margan. Snimali smo gotovo doslovno sve ono što se dogodilo između Marine i mene u dva susreta početkom 2022., a to je bio jedan poprilično zahtjevan zadatak. Na mom YouTube kanalu do ovog trena nije postojao niti jedan spot u kojeg smo 

uložili ovoliko truda, vremena i ljubavi. Radi se o malenom filmu od gotovo tri minute, a snimali smo ga u Kraljevici, u centru Rijeke i na zaobilaznici. Zahvalio bih se izrazito ljubaznom osoblju caffe bara Striga te dragoj prijateljici Heleni Kezerić, koja je s nama provela polovicu snimanja i ovo snimanje učinila još posebnijim. Ni sam ne vjerujem da smo snimili ovakav sjajan spot, ponosan sam na krajnji proizvod kao i na Marinu i Tina koji su dali sve od sebe pa čak i više od toga”, zaključuje Rino.