Kraljevica 18. srpanj 2015.

Rokeri "stare škole" opet oduševili

Rokeri "stare škole" opet oduševili
Jedini koncert na koji očevi vode kćeri, a none unuke, na kraljevičkoj je rivi ovog vikenda ujedinio generacije. Porto retrock je one nešto starije nakratko vratio u mladost, a mlađima je pokazao kako se to nekada radilo. 

U dobrim je starim hitovima prvog dana 2. Porto retrocka, festivala retro rock glazbe, u Kraljevici uživalo oko 1500 posjetitelja. A iako zvuči otrcano fraza od 7 do 77 ovog je puta stvarno najbolje opisivala publiku na rivi. 

Kraljevicom su tako ponovno odjekivali strani i domaći evergreeni, poput: “Dali znaš da te volim”, “Makedonija”, “Piši mi”, “Prođe ovaj dan”, “Mi plešemo”… A na pozornici su se izmjenjivali: “Telefon blues band”, Branko Požgajec, Dado Topić, Davorin Bogović i riječki “Mandingo”.

Nažalost nastup je uoči samog koncerta, zbog zdravstvenih problema, otkazao Massimo.
 
Porto retrock

Jedinstveni festival okuplja generacije izvođača, koje su obilježile šezdesete, sedamdesete i osamdesete. Iako je lani doživio premijeru Porto retrock je bez većih poteškoća odmah pronašao svoju publiku.

“Ideja se zapravo rodila u Beču, prije dvije godine, kad sam s Nenom Belanom otišao na  koncert Paul McCartneya i tamo smo sreli cijelu ekipu zagrebačkih rokera, između ostalih i Juricu Pađena iz Aerodroma i onda je on rekao u svom stilu - Kaj ne bi nekaj napravili za nas nezaposlene rokere… Rodila se ideja, trebao bi nekakav retro rock, za stare rokere i tako je nastao Porto retrock,” rekao je Alan Crnković, zamjenik kraljevičke gradonačelnice, ujedno alfa i omega festivala.

A prve su se godine, između ostalih, predstavili: “Atomsko sklonište”, Neno Belan, Boris Babarović, Toni Janković, Boris Leiner, Jurica Pađen…
 
Nastavak danas

Zbog velikog zanimanja festival je već druge godine dobio epitet dvodnevni. Pozornica je večeras rezervirana za Udrugu riječkih rockera 60-ih “LP Rock”, “Sixties river band” i “Whiteheads”. Program vodi Nikolina Kazija, a ulaz je slobodan.

Porto retrock zajedničkim snagama organiziraju Grad Kraljevica i Turistička zajednica grada Kraljevice.